TO SE ZOVE LJUBAV: Zbog Novaka u koroni prešla 3100 kilometara, samo da mu donese poklon

Novosti online

29. 12. 2020. u 10:39

HILjADU i 400 kilometara od Pariza do Beograda, potom potom 1.700 od srpske prestonice do Londona, u samo tri dana. Sve zbog Novaka Đokovića.

ТО СЕ ЗОВЕ ЉУБАВ: Због Новака у корони прешла 3100 километара, само да му донесе поклон

Foto: Privatna arhiva

Ništa nije teško za Džuli Sojer, jednog od najvećih fanova najboljeg tenisera sveta, koja neretko putuje sa jednog kraja Evrope na drugi samo da bi ga videla i pozdravila.

Tako je bilo i ovog puta, s tim da je Francuskinja sa sobom ponela i specijalan poklon.

“Kada je Novak prolazio kroz teške trenutke tokom juna, pokrenuli smo projekat u kom smo želeli da pokažemo našu ljubav prema njemu. Napisala sam instagram post gde sam pozvala ljude da napišu tri stvari: ko su i odakle su, kako su otkrili Novaka, kao i zašto ga ga vole. Stigli su brojni odgovori iz 42 države širom sveta, što mi je pokazalo da moram da uradim nešto tim povodom. Odštampala sam sve komentare i spakovala ih u veliku svesku. Pronašla sam jednu sa koricama na kojima je pisalo “Ti si voljen”, i mislila sam da je ta idealna. Donela sam mu tu svesku u Beogradu, kako bi imao podsetnik na to da ga svi mnogo volimo i poštujemo”, rekla je Sojer.

Džuli je navela šta je ona napisala kao odgovore u svesci.

“Novaka volim iz više razloga. Prvo, svidela mi se njegova ambicioznost i odlučnost. On je momak koji je postavio ciljeve još na početku i nije se stideo da ih naglas izgovori. Drugo, volim njegovu strast prema igri, a dopada mi se i Đokovićeva tranzicija iz odbrane u napad na teren. Ta bekhend paralela, to je zaista prava lepota. Ujedno, ja sam i nastavnica, i provela sam ceo život u obrazovanju, pa i sa te strane cenim posvećenost koju Novak, Jelena i fondacija ulažu da unaprede uslove za decu. Na kraju, Novak je super pristojan i ljubazan, brine o drugima, o kolegama, i to je za veliko poštovanje. Sve to me inspiriše, i podstiče da i sama ostvarim ono što poželim. Novak mi daje nadu u moju bolju budućnost i to je neprocenjivo. Zahvaljujući Novaku, dobila sam brojne nove prijatelje, a počela sam i da učim srpski jezik zbog njega”.

Džuli je dobila i priliku da gleda Novakov trening, obišla je Fondaciju Novak Đoković, a srela se i sa brojnim prijateljima iz Srbije.

“Imala sam nekoliko slobodnih dana nakon što sam obišla porodicu u Francuskoj gde smo proslavili Božić, i pre povratka u London u kom živim, videla sam da je Đoković u Beogradu. Pomislila sam da bih mogla da svratim i donesem mu poklone, kako bih ga obradovala i unela dodatnu pozitivnu energiju pred Australijan open. Zbog Novaka putujem svuda, još od 2018. i obišla sam veliki broj turnira. Doduše, u 2020. nisam putovala mnogo, što je i razumljivo, ali jesam stigla na jedan dan u Rim.”

Džuli je Francuskinja, ali živi u Londonu, gde radi kao nastavnica francuskog i španskog jezika.

Foto: Privatna arhiva

 

“Oduvek sam volela tenis, a još kao mala sam se i bavila ovim sportom. Ali, iz privatnih razloga u devetoj godini sam morala da prestanem sa treninzima, i nisam bila u tenisu narednih sedam leta. U junu 2006. dok sam spremala ispite na televiziji je išao prenos mečeva sa Rolan Garosa. Komentator je govorio kako je jedan igrač predao meč Rafi Nadalu, skrenula sam pogled i videla tenisera u dresu Francuske. Nije bio Francuz, ali sam uspela da zapamtim ime: Novak Đoković. Dopalo mi se to što je nosio naš dres, ali i to što je rekao da Nadal nije nepobediv na šljaci. Videlo se da je ambiciozan i iskren. Od tada ga redovno pratim i navijam za njega u svakoj prilici.”

Fan klub Novaka Đokovića osnovala je Argentinka Silvina Funes sa drugaricom pre 10 godina. Od tada, ta grupa je rasla u tolikoj meri da je svaka država dobila “tim lidere” koji vode brigu o projektima koje zajedno sprovode, a u cilju podrške Đokoviću. Jedan od važnijih, kako sami kažu, je Nolefam dan, koji obeležavaju godinama unazad. Danas glavni centri Fan kluba se nalaze u SAD, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Srbiji, Italiji, Tajvanu i Hong Kongu. Članstvo ovog kluba se meri u desetinama hiljada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)