ĐOKOVIĆ OTPUTOVAO U RIM: Srpski teniser spreman za "popravni"

J. J.

13. 09. 2020. u 19:17 >> 19:19

ŠOK u Njujorku, terapija u Marbelji i lek u Rimu.

ЂОКОВИЋ ОТПУТОВАО У РИМ: Српски тенисер спреман за поправни

Foto AP

Najbolji način da se Đoković oporavi od diskvalifikacije sa Ju-Es opena je - povratak tenisu. I to na velika vrata "Foro Italika". Masters u Večnom gradu počinje danas i trajaće do sledećeg ponedeljka, kada je zakazano veliko projektovano finale između Novaka i Rafe.

Do tog okršaja obojici je olakšan put posle odustajanja Zvereva, Tima i Medvedeva, koji su dogurali do top 4 na Ju-Es openu. Nadalu će na startu, u drugom kolu, biti mnogo teže nego Srbinu, jer ga očekuje Pablo Karenjo Busta, jedini polufinalista iz Njujorka koji je rešio da se pojavi u Rimu.

Novak u drugoj rundi čeka boljeg iz duela kvalifikanta i Karusa, a u trećem kolu bi mogao da se sastane sa Filipom Krajinovićem, ako on na startu pobedi zahuktalog Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima, a potom i Kajla Edmunda.

VEĆ 200 IGRAČA U PTPA

VASEK Pospišil rekao je u intervjuu za "Tenis mejdžors" da broj tenisera koji su podržali Asocijaciju teniskih profesionalaca ide ka 200. Novak je na Ju-Es openu govorio o brojci od 150.

- Očekujemo ogroman porast kada uvedemo i teniserke u priču. Naravno da nam otežava posao to što su Nadal i Federer protiv, ali oni nisu ceo naš sport. Ako se 500 igrača ujedini, šta onda znače dva imena? Sport je mnogo iznad njih.

Vavrinka vreba u Đokovićevom delu žreba, a stari poznanici mogli bi da odmere snage u četvrtfinalu, mada je u tom delu veći favorit Gael Monfis. Među jačim protivnicima za polufinale izdvajaju se Mateo Beretini, David Gofan, Karen Hačanov, Marin Čilić...

Foto AP

- Lep je osećaj ponovo biti na šljaci. Idemo u nove izazove - poručio je Nole preko društvenih mreža.

Nadal bi mogao da ima posla sa Raonićem, Švarcmanom, Cicipasom, Fonjinijem... U njegovom delu žreba je i Dušan Lajović, koji na startu protiv kvalifikanta ima priliku da prekine niz od devet poraza ovog leta, ako se računaju i pripremni mečevi tokom pauze zbog korone. Od srpskih igrača, nastupiće i Miomir Kecmanović, koji u prvom kolu ide na Japanca Nišioku...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!