PRAVILA NISU ISTA ZA SVE - SKANDALOZAN ODNOS PREMA ĐOKOVIĆU: Federer se za isti potez samo smejao, Bedene dobio opomenu (VIDEO)

Novosti online

07. 09. 2020. u 08:39

NOVAK Đoković je u nedelju uveče izbačen sa Ju - ES opena.

ПРАВИЛА НИСУ ИСТА ЗА СВЕ - СКАНДАЛОЗАН ОДНОС ПРЕМА ЂОКОВИЋУ: Федерер се за исти потез само смејао, Бедене добио опомену (ВИДЕО)

Foto AP

Najbolji teniser sveta dobio je diskvalifikaciju kada je linijsku sudiju slučajno pogodio lopticom u grlo.

Organizatori gren slema u Njujorku su doneli odluku da je ovo bilo grubo kršenje pravila i da je Đoković prema slovu pravilnika zaslužio da bude uklonjen sa turnira.

- Pravila su pravila"; moglo se čuti sa njihove strane, iako moramo priznati da to baš i nije uvek slučaj.

Slovenački teniser Aljaž Bedene je pre desetak dana baš u Njujorku uradio nešto slično i dobio je samo opomenu, dok je Rodžer Federer svojevremeno čak - zaslužio osmehe.

Naime, legendarni švajcarski teniser je na jednom od davnih Australijan opena, kada je takođe bio svetski broj 1, lopticom pogodio skupljača loptica i to poprilično jako, a to je zaslužilo samo malo uzdaha sa tribina i uglavnom dosta osmeha, uključujući tu i Federera i komentatore koji su radili prenos meča.

Federer je u pomenutoj situaciji servirao i lopta je otišla u aut, a nakon što ju je dobio nazad od strane protivnika, Federer je iza leđa vrlo snažno udario lopticu, nezadovoljan što nije ubacio servis.

Međutim, velikom brzinom loptica je odletela pravo u telo dečaka koji je skupljao loptice. I Federer i njegov protivnik su se osmehivali, sudija nije ni jednog trenutka odreagovao, a kamoli da je neko izbacio Švajcarca sa takmičenja, dok je i kamera "uhvatila" šta je Federer rekao:

- Moraš da budeš spreman", bio je komentar Federera na to što skupljač loptica nije video da mu stiže loptica.

I na tome se sve završilo...

A koliko su Srbi trn u oku Amerikancima, ali i celom svetu pokazuju i slučajevi Milorada Čavića, Ivane Španović...

Niko nije zaboravio šta se ćaviću desilo na Olimpijskom igrama u Pekingu. Pre 12 godina, u Pekingu je održano finale u plivanju na 100 metara delfin stilom, kada je srpskom sportu načinjena je ogromna nepravda.  Majkl Felps i srpski heroj Milorad Čavić vodili su veliku birku, koja je na kraju pripala Amerikancu. Barem prema "Omega" tehnologiji.

Srbin mu je bio najveći rivalu pohodu na 8 zlatnih medalja. Očekivala se drama u finalnoj trci i nije izostala, a Amerikanac je morao do zlata na ovaj ili obaj način. Gledajući televizijski snimak, delovalo je da je Čavić stigao prvi, međutim, konačna odluka je bila da zlato pripadne Felpsu, koji je do cilja stigao stotinku ranije. Čaviću je osvojio srebro, dok je Felps pored ovog, u Pekingu osvojio još sedam zlata. 

Mnogi su sumnjali u pobedu Felpsa, osporavali rezultat i tvrdili da je Čavić stigao na cilj pre Felpsa i da je prvi dodirnuo zid, posle svih žalbi, kompanija “Omega“ je saopštenjem rešila mnoge nedoumice.

Ivani Španović su ukrali zlato na Svetskom šampionatu u Londonu pre tri godine. Zbog čega? Zbog zihernadle! 

Svi su videli da je Ivana skočila preko sedam metara u poslednjoj seriji,svi osim sudije. Ivani se otkačio broj na dresu prilikom skoka u poslednjoj šestoj seriji i ostavio trag na pesku. Verovali ili ne  zbog toga je ostala bez medalje na Svetskom prvenstvu.

Razlog skraćenja njenog najboljeg skoka je broj koji se otkačio uz zihernadlu, što je ostavilo trag u pesku za 6,91, umesto za skok koji bi nadmašio protivnice i doneo zlato.

Tri godine kasnije, organizatori ju Es opena diskvalifikovali su Novaka Đokovića jer je nenamerno pogodio sudiju. Gospođa, uz dužno poštovanje, pala je kao da je neko napucao fudbalskom loptom. 

Amerikanci su bili neumoljivi, jedva su dočekali da s takmičenja izbace čoveka koji im je došao na turni i pored koronavirusa, kada ih je "odjavio" Rafael Nadal. 

Ali, ako su naši sportisti na nešto navikli onda je da se obračunavaju s njima van terena, kada na njemu ne mogu da ih zaustave.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri