NEUNIŠTIVI ĐOKOVIĆ: Agut "iscedio" Novaka, Srbin sa Raonićem u borbi za trofej

Novosti online

28. 08. 2020. u 21:05 >> 00:14

NOVAK Đoković se plasirao u finale Sinsinati Mastersa pošto je posle velike borbe savladao Roberta Bautistu Aguta sa 4:6, 6:4, 7:6(0).

НЕУНИШТИВИ ЂОКОВИЋ: Агут исцедио Новака, Србин са Раонићем у борби за трофеј

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Našem asu je ovo bio 22. meč u sezoni i dobio je svaki. Neverovatna sezona se nastavlja.

Očekivao se maratonski meč, s obzirom na to kakav stil tenisa gaji 33-godišnji Španac. To smo i dobili pošto je trajao dva sata i 59 minuta. U prvom setu viđena su tri brejka, jedan više je napravio Agut i samo set ga je delio da se plasira u finale.

Delovalo je da će tako i biti. Mučio je Novaka vrat, pa stomak i Agut. Uspeo je najbolji teniser sveta da preskoči svaku prepreku i domogne se meča za pehar.

Što se drugog seta tiče, Đoković je vodio sa 4:1, Španac je osvojio tri vezana gema, ali je nakon toga Nole opet pojačao i na semaforu je pisalo 1:1.

U odlučujućem setu viđeno je nešto neverovatno. Novak je vodio 5:2, imao i servis za meč, onda je Bautista Agut vezao četiri gema i on je tada servirao za meč, ali...

Došao je taj-brejk, a zna se ko je tu kralj. Ja se po ko zna koji put pitam šta Đoković ima u glavi, ponovo je pokazao kakav mentalni sklop poseduje, jer rivalu u 13. gemu nije dozvolio nijedan poen. Da, dobro ste pročitali.

Prvi reket sveta će se u borbi za drugi trofej na ovom mastersu boriti sa Kanađaninom Milošem Raonićem koji je sa 2:0 u setovima pobedio Stefanosa Cicipasa.

Đoković i Raonić su se do sada sastali 10 puta i naš as je dobio svaki meč.

Ipak, Kanađanin se uzda u umor Srbina, s obzirom na to da finale počinje za 19 sati.

PRVI SET: Đoković - Agut 4:6

Đoković - Agut 1:1 - Lako je Novak dobio prvi gem. Nije svetski broj jedan rivalu dozvolio nijedan poen. Ipak, istom merom uzvratio je Španac.

Đoković - Agut 1:2 - Prvi brejk na meču pravi Bautista-Agut. Imao je 12. igrač sveta i malo sreće, pošto se kod 30:30 loptica od vrha mreže odbila u Đokovićevo polje.

Đoković - Agut 2:2 - To je Đoković. Novak je odmah uzvratio i oduzeo servis 33-godišnjem Špancu.

Đoković - Agut 3:2 - Probudio je najboljeg na svetu vraćen brejk, pa je vrlo brzo povratio prednost na svoju stranu. U ovom gemu je viđen i prvi as na meču.

foto: EPA

Đoković - Agut 3:3 - Bautista je odigrao sjajan gem. Dobio ga je bez izgubljenog poena i to mu je drugi takav gem od početka susreta.

Đoković - Agut 3:4 - Novi brejk Aguta. Poklonio mu je Đoković gem. Sva četiri poena Španac je osvojio posle grešaka Beograđanina.

Đoković - Agut 3:5 - Imao je Novak priliku da vrati brejk, ali se Bautista izvukao i sada ga samo jedan gem deli od osvajanja prvog seta.

Đoković - Agut 4:5 - Ekspresan gem našeg igrača. Ipak, da bi ostao u setu najbolji teniser sveta će morati da vrati brejk. Imao je priliku u prošlom gemu, no tada nije uspeo da Špancu oduzme servis.

Đoković - Agut - 4:6 - Prvi set pripada Špancu. Odlično je odigrao 10. gem Agut. Sada mu treba još jedan set da se domogne finala u kome će pobednika ovog duela čekati Miloš Raonić.

DRUGI SET - Đoković - Agut 4:6, 6:4

Đoković - Agut 1:0 - Dobro je Nole reagovao posle gubitka uvodnog seta. Ipak, Španac konstantno teran našeg asa na udarac više.

Đoković - Agut 1:1 - Uzvraća Španac. Đoković ponovo ima problema sa vratom i to može da mu predstavlja dodatni problem.

Đoković - Agut 2:1 - Vodi Srbin u drugom setu i ušao je fizioteraput koga je pozvao najbolji igrač sveta.

Đoković - Agut 3:1 - Evo ga! Novak prvi dolazi do brejka u drugom setu. Imao je Bautista 40:0 u ovom gemu, ali mu ni to nije bilo dovoljno.

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Đoković - Agut 4:1 - Uspeva Srbin da potvrdi brejk i na dobrom je putu da odvede meč u odlučujući treći set.

Đoković - Agut 4:2 - Propustio je Nole veliku priliku. Imao je tri brejk šanse da povede sa 5:1, ali se Bautista izvukao dobrim servisima.

Đoković - Agut 4:3 - Neverovatni Bautista. Vratio je brejk Španac. Sve vraća 12. reket sveta.

Đoković - Agut 4:4 - Treći vezani gem je osvoji španski teniser. Pao je Novak ponovo u igri i momentum je na strani Bautiste.

Đoković - Agut 5:4 - Prekida Novak seriju Aguta i ponovo vodi u drugom setu.

Đoković - Agut 6:4 - To je Novak! Nikada se ne predaje najbolji teniser sveta. Nakon petominutne pauze zbog pokrivanja terena usled kiše Đoković je zaigrao sjajno i odveo meč u treći set.

TREĆI SET - Đoković - Agut 4:6, 6:4, 6:6

Đoković - Agut 1:0 - Sjajno je Novak otvorio odlučujući set. Izgubio je samo jedan poen.

Đoković - Agut 1:1 - Izjednačio je Bautista. Grešio je Srbin u ovom gemu i u dobroj meri pomogao Špancu da poravna rezultat u trećem setu.

Đoković - Agut 1:2 - Pravi brejk Španac u gemu koji je trajao nešto više od osam minuta. Sada naš as mora da juri rezultat.

Đoković - Agut 2:2 - Odmah Nole uzvraća udarac i vraća brejk. Više od dva sata traje ovaj meč i nema sumnje da će biti teško onom ko ode u finale da se regeneriše i spremi za finale.

Đoković - Agut 3:2 - Dug gem je za nama. Dobio ga je Srbin i sada je momentum na strani Beograđanina.

Foto: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Đoković - Agut 4:2 - Izvrstan gem je odigrao Đoković. Dobio ga je bez izgubljenog poena na servis rivala. 

Đoković - Agut 5:2 - Imao je Roberto priliku da vrati brejk odmah. Ipak, proradio je prvi servis u pravom trenutku i omogućio Đokoviću da dođe na gem od pobede.

Đoković - Agut 5:3 - Još jedan maratonski gem. Ovaj je pripao Agutu i Đoković će servirati za set.

Đoković - Agut 5:4 - Imao je Nole sve u svojim rukama. Servirao je za meč, ali je to uradio očajno. Nije osvojio nijedan poen i Španac se u potpunosti vratio u meč.

Đoković - Agut 5:5 - Nestvaran povratak Bautiste u meč. Uspeo je da izjednači i sada je veliki pritisak na Novaku.

Đoković - Agut 5:6 - Novakov hod po mukama. Četvrti vezani gem osvaja Španac i sada je on u situaciji da servira za meč.

Đoković - Agut 6:6 - Neverovatno. Nemamo druge reči da opišemo ovakav meč. Srbin se ne predaje i izborio je taj-brejk, opet se vratio, sada u poslednjem trenutku.

Đoković - Agut 7:6 - Kraj nestvarnog meča. Nole je počistio Aguta u taj-brejku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (6)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave