JEDAN BIVŠI ŠAMPION ĆE IGRATI U NJUJORKU: Marej planira učešće na Ju Es Openu

Đ. S.

27. 07. 2020. u 13:27 >> 18:49

NEIZVESNOST oko održavanja ovogodišnjeg Ju-Es opena i dalje traje, iako optimistične prognoze preovladavaju i sva je prilika da će na terenima "Flešing medouz" od 31. avgusta do 13. septembra biti tenisa.

ЈЕДАН БИВШИ ШАМПИОН ЋЕ ИГРАТИ У ЊУЈОРКУ: Мареј планира учешће на Ју Ес Опену

foto: EPA

Po tome se nahodi i britanski teniser Endi Marej, budući da se priprema i trenira u predturnirskom režimu. Marej ističe da će se pojaviti u Njujorku krajem narednog meseca, osim u slučaju nepredviđenih okolnosti.

- Pre četiri ili pet nedelja, sumnjali smo da će se turnir održati. Ali, u jednom trenutku morate da počnete da se mentalno pripremate, da pravite planove. Da nije tako, raspored bi drugačije izgledao. Ja planiram kao da će se turnir održati - rekao je britanski as.

Iako Marej trenutno ne predstavlja najzvučnije ime svetskog tenisa, svakako će biti pojačanje za već oslabljen "roster" Ju-Es opena. A što se tiče igrača iz vrha ATP liste, jasno je samo da miljenik njujorške publike, Rodžer Federer, neće učestovati ove godine.

Optimizam ne vlada ni kada je u pitanju dolazak Rafaela Nadala, i sva je prilika da će on svoje ambicije usmeriti na turnire na šljaci. Što se tiče Novaka Đokovića, poslednji potezi kao što su treniranje sa lopticama sa Ju-Es opena, pokazuju da je vetrokaz u Marbelji, gde se trenutno nalazi, usmeren ka Njujorku, uprkos početnoj skepsi koja je vladala zbog strogih mera prevencije, koje su potom malo olakšane.

Međutim, trebalo bi sačekati zvanična saopštenja, kojih još nema ni od Dominika Tima, Stefanosa Cicipasa, Saše Zvereva... Svi oni su na egzibicionim turnirima u prethodnom periodu igrali na betonu, ali pitanje je ko će se pred kraj avgusta naći u avionu za Ameriku...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri