BRUKA I SRAMOTA: Šta je Novak Đoković doživeo od ATP-a!

Novosti online

04. 03. 2024. u 17:59

Novak Đoković pokušava da ima normalan odnos sa Asocijacijom teniskih profesionalaca, ali ona, ATP, uopšte ne skriva dvostruke aršine kada se o srpskom teniseru i ostatku konkurencije radi.

БРУКА И СРАМОТА: Шта је Новак Ђоковић доживео од АТП-а!

FOTO: AP/Tanjug

No, pođimo redom, od onog što se desilo prvog dana marta.

Tada su u polufinalu turnira u Dubaiju igrali Andrej Rubljov i Aleksandar Bublik.

Rubljov je, pri rezultatu 1:1 u setovima i 5:5 u gemovima, pobesneo zbog odluke linijskog sudije. I to toliko da mu je prišao i sa vrlo male udaljenosti od njegovog lica - urlao.

Odmah su reagovali glavni arbitar i supervizor turnira, teniser na koga Rusija i te kako ume da bude ponosna je diskvalifikovan, a istog časa su mu oduzeti dotad osvojeni bodovi, kao i zarađeni novac u Emiratima.

Šta je sve Rus radio, možete pogledati u snimku koji je pred vama:

Ali, iako je to sve trebalo da dovede i do toga da Andrej Rubljov ispadne iz prvih pet tenisera ATP liste, desila se odluka Asocijacije teniskih profesionalaca koja je zapanjila Novakove navijače.

Naime, kako javljaju teniski portali, Rubljov se žalio na odluku i ATP mu je vratio i novac koji je zaradio na turniru i bodove koje je osvojio, pa je tako sačuvao peto mesto, koje je trebalo da mu preuzme Aleksander Zverev.

Pritom, ostaje da će Rubljov morati da plati 36.400 dolara za kaznu, ali to neće ni osetiti, jer je odlukom ATP-a dobio novac za plasman u polufinale, a nagrada za to je čak 157.755 dolara.

Iako Noletove pristalice nisu imale ništa protiv što je Rus "izvukao" ono što mu i pripada (jer je i novac i bodove osvojio pre incidenta), masovno su na društvenim mrežama podsetile kako je ATP imao potpuno drugačije aršine kada se radi o srpskom asu.

Naravno, u centru pažnje bila je čuvena Đokovićeva diskvalifikacija sa Ju-Es opena, kada je nehotice lopticom pogodio linijskog sudiju.

- Podsećam da je Novak Đoković kažnjen sa rekordnih 268.000 dolara, oduzeti su mu svi rejting poeni i izbačen je sa Ju-Es opena 2020. godine jer je slučajno pogodio zvanično lice vrativši lopticu ka osnovnoj liniji nakon sopstvenog servis gema. Najneproprionalnija kazna svih vremena - jedna je od objava Novakovih navijača na ovu temu.

Kada Novak Đoković igra?

Naredni turnir na kome će Nole učestvovati je masters u Indijan Velsu.

On se održava od 6. do 17. marta, a žreb će biti održan u utorak oko ponoći.

Ako vas Novak Đoković zanima, sve najnovije i najvažnije vesti o njemu, ali i one najzanimljivije, pratite i dalje na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)