"GLEDAO SAM TOLIKO PUTA KADA ĐOKOVIĆ GUBI..." Najveća američka zvezda progovorila o Novaku, i to kako!

Novosti online

31. 01. 2024. u 21:55

NOVAK Đoković je prvi put u karijeri izgubio polufinale Australijan opena, spektakularni Italijan Janik Siner se za to pobrinuo (pobedivši Noleta treći put u poslednja četiri susreta, a potom i Danila Medvedeva u finalu), a iako već polako prolaze dani od tog grend slema, srpski as je i dalje u centru pažnje mnogih. Pa i najveće zvezde najpopularnijeg sporta u SAD, američkom fudbalu - Toma Brejdija.

ГЛЕДАО САМ ТОЛИКО ПУТА КАДА ЂОКОВИЋ ГУБИ... Највећа америчка звезда проговорила о Новаку, и то како!

FOTO: Tanjug/AP

Ne tako davno penzionisani Brejdi, koji je oduševio ljubitelje NFL-a probivši se među zvezde na nesvakidašnji način (ovog vikenda se u Superboul plasirao momak koji bi mogao da nadmaši njegovu "Pepeljuga" priču), govorio je upravo o Đokoviću.

Tom Brejdi, čovek koji je čak sedam puta osvojio Superboul kao kvoterbek, drži mnoge rekorde. Na primer, najviše pobeda ostvarenih kao organizator igre (251), najviše "bačenih" jardi (89.214), najviše tačdaun dodavanja (649), i mnoge, mnoge druge. Ipak, po jednom će se možda i najviše pamtiti - po tome što je čak 58 puta gubio pred poslednji napad i onda baš u tom poslednjem napadu presudio rivalu, donevši pobedu svojoj ekipi.

Dakle, mogao bi mnogo toga iz ličnog iskustva da kaže o pritisku na sportskom događaju, o nervozi tokom meča, ali... rešio je da na tu temu - priča iz "Đokovićevog ugla".

Tokom gostovanja u jednoj emisiji, baš je to, pritisak tokom utakmica i kako se sa njim nositi - bio "okidač" da čuveni kvoterbek počne da priča o čuvenom Srbinu:

- Gledao sam toliko puta kad Novak Đoković gubi prvi set. A onda se on sa time nosi, prihvata to / oseća trenutak. Nije on u onom stilu... mislim, ne morate da dominirate 6:0, 6:0, 6:0. Ponekad možete i da gubite u početnoj fazi meča... Nije da ste to planirali, ali i rival takođe ima plan. A kako se susret odvija, onda i vi korigujete svoj plan kako biste izveli svojevrsni protivudar - rekao je Brejdi, ukazavši tako Noletu veliku čast, jer je, umesto o svom iskustvu o preokretima, pričao o tome kako to radi srpski majstor tenisa.

Evo i kako je to izgledalo:

Nole uskoro "kod Brejdija", ali - plaća cenu u vidu gubitka ATP bodova

Neposredno posle Australijan opena, postavljalo se pitanje da li će Novak Đoković ići na prolećnu američku turneju, ili će od nje odustati i potpuno se posvetiti glavnim ciljevima: narednom grend slemu - u Parizu, zatim Vimbldonu, pa opet nastupu na šljaci, na Olimpijskim igrama, koje su takođe u glavnom gradu Francuske, gde se i Rolan Garos održava. Odgovor je brzo stigao.

Najpre je na zvaničnom sajtu najboljeg tenisera sveta objavljeno:

"Sledeći turnir u Novakovom kalendaru je masters u Indijan Velsu (6. mart – 17. mart 2024.)".

To je značilo da Đoković neće igrati ni na jednom turniru u februaru, a prošle godine je u to vreme nastupao u Dubaiju.

I, u ponedeljak, kada su saopšteni akteri ovogodišnjeg turnira ATP Dubai 500, potvrđeno je pomenuto pisanje - Noleta nema na spisku učesnika ((nosioce predvode dve zvezde Rusije, Medvedev i Andrej Rubljov, kao treći i peti sa svetske rang liste, a tu su još i Hubert Hurkač, Adrijan Manarino, Karen Hačanov, Igo Umber, Alehandro Davidovič Fokina, Jan-Lenard Štruf...)

Zbog propuštanja pomenutog nadmetanja, Novak Đoković će izgubiti 180 bodova, koliko je 2023. osvojio doguravši do polufinala tog turnira iz serije 500, kada ga je sa 6:4, 6:4 pobedio Medvedev.

Najnovija ATP lista

Podsetimo, od ovog ponedeljka, 29. januara 2024, Đoković, posle gubitka 1.200 bodova jer nije odbranio grend slem titulu u Melburnu, već "samo" stigao do polufinala, ima 9.855 bodova, dok je drugoplasirani Karlos Alkaraz za 400 uvećao svoj učinak, pa ima 9.255.

Srbin bi nove bodove sebi trebalo da "dopiše" na mastersima u SAD, jer tamo prošle godine nije učestvovao.

Ovoga puta, mečevi u Indijan Velsu i, pod pretpostavkom da će ići odmah potom i u Majami, poslužiće i kao preko potreban povratak samopouzdanja posle razočaravajućeg nastupa u polufinalu Australijan opena. A kao rekorder po masters titulama, Đoković bi i te kako mogao da ta takmičenja iskoristi kao zamajac (uostalom, pet puta je osvajao Indijan Vels, a čak šest titula ima iz Majamija).

Raspored turnira ove godine i šta je Đoković igrao 2023.

Indijan Vels se ove sezone igra od 6. marta, Majami od 20. marta, a naredni "viđeni" turnir na kome bi Novak, očekivano, trebalo da nastupi je rimski masters koji počinje tek osmog maja. Potom sledi Rolan Garos, od 26. maja, dok je Vimbldon na programu od prvog dana jula, a olimpijski turnir od 27. jula.

Prošle godine je, podsetimo, Đoković posle titule u Melburnu igrao u Dubaiju na samom kraju februara, pa onda u Monte Karlu sredinom aprila, da bi krajem tog meseca došao na ATP Banjaluka - pre majskih izazova na šljaci u Rimu i, konačno, Rolan Garosu.

Ako vas zanima Novak Đoković, pratite najvažnije i najzanimljivije vesti vezane za njega, ali i sve ostalo vezano za tenis - na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)