TENISKA ISTORIJA: Ovako nešto se na Australijan openu nije desilo od 2005. godine!

Александар Илић
Aleksandar Ilić

28. 01. 2024. u 08:47

FINALE Australijan opena igraju Janik Siner i David Medvedev, a meč će po mnogo čemu biti drugačiji nego što su navijači navikli.

ТЕНИСКА ИСТОРИЈА: Овако нешто се на Аустралијан опену није десило од 2005. године!

fOTO: EPA

Ovo će biti prvi put od 2014. da će titulu osvojiti neko ko nije Novak Đoković, Rafael Nadal ili Rodžer Federer i tek drugi put od 2005. godine.

Janik Siner će igrati prvo grend slem finale, dok je Danil Medvedev već jednom (2021. godine) trijumfovao na Ju-Es openu, a igraće šesto finale u karijeri na velikim turnirima.

Italijan i Rus odigraće deseti međusobni duel, a uspešniji teniser je Medvedev sa šest pobeda, ali je Siner na poslednja tri meča bio bolji rival.

Siner je do finala stigao pobedama nad Botika van de Zandšulpa, Jaspera de Jonga, Sebastijana Baeza, Karena Hačanova i Andreja Rubljova i Novaka Đokovića. Italijan je na terenu do finala proveo 14 sati i 44 minuta.

Siner je prvi teniser koji je naneo poraz desetostrukom šampionu Australijan opena Novaku Đokoivću još od 2018. godine i 33 uzastopna trijumfa na turniru.

Medvedeva su u polufinalu dva poena delila od ispadanja, ali je ipak napravio veliki preokret posle 2:0 u setovima za Zvereva i stigao do finalnog meča.

Finalisti Australijan opena, Siner i Medvedev do sada se nikada nisu sastajali na nekom grend slem turniru. Prvi put od 2014. titulu će osvojiti neko ko nije Novak Đoković, Rafael Nadal ili Rodžer Federer i tek drugi put od 2005. godine kada je Marat Safin bio najbolji.

Inače, poslednji put kada finale Australijan opena nije uključivalo Novaka Đokovića, Rafaela Nadala ili Rodžera Federera bila je 2005. godina.

- Marat Safin i Lejton Hjuit igrali su finalu.

- Jutjub nije postojao, kao ni Tviter.

- Novak Đoković još uvek nije osvojio grend slem.

- Plejstejšn jedan je bila najpopularnija konzola za igranje igara.

- Tereni u Australiji bili su zelene boje

- Koko Gof imala je godinu dana.

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)