RAFA ĆE DA PUKNE OD MUKE! Španci počeli ismevati Nadala, a tek kad vidi šta su rekli o Đokoviću

Novosti online

11. 12. 2023. u 09:51

RAFAELA Nadala smo poslednji put na terenu videli početkom godine u Melburnu, posle toga je napravio veliku pauzu zbog povrede i operacije kuka. Ali već nekoliko meseci trenira i priprema se za start naredne sezone i Brizbejn koji će biti njegov prvi turnir posle 12 meseci.

РАФА ЋЕ ДА ПУКНЕ ОД МУКЕ! Шпанци почели исмевати Надала, а тек кад види шта су рекли о Ђоковићу

Tanjug/Ap

A za sve to vreme Bik sa Majorke je doživeo veliki pad na ATP listi gde zauzima 664. mesto, što mu je naravno najgori plasman u karijeri.

Pojedini igrači su počeli i da se šale na račun njegovog ranga. Među njima je i njegov zemljak Horhe Martinez. Ovaj 28-godišnji španski teniser, koji je tokom karijere igrao samo čelendžer turnire i najbolji plasman bilo mu je 552. mesto, protekle nedelje našao se u poziciji da bude bolje rangiran od slavnog sunarodnika.

Martinez je prošlog ponedeljka bio 663. na svetu, jednu poziciju ispred Nadala.

- Smešno je jer nikad nisam mislio da ću biti ispred Rafe. Slikao sam plasman i poslao svojoj porodici. Šalio sam se sa njima da je sada vreme da zamolim Rafu da igramo dubl - rekao je Martinez za špansku "Marku".

Momak iz Elčea priznaje da nije Nadalov navijač, već Federerov. 

- Uvek sam bio Federerov fan, zbog njegovog stila i njegove elegancije u igri, tenis je u njegovoj DNK. Nadal me je dosta razočarao. Sećam se kada je pobedio Rodžera u finalu Vimbldona. Imao sam 12 godina i bilo je to veoma veliko razočaranje - otkrio je španski teniser. 

Martinez nije zaboravio da pomene i Novaka Đokovića, koga smatra najboljim teniserom svih vremena.

- Novak je najbolji svih vremena, brojke sve govore. On će ostati najbolji ikada. Đoković se više bori sam sa sobom nego sa drugima - poručio je 663. igrač sveta. 

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)