SRBIN IM NIJE BIO NI NA KRAJ PAMETI! Novak Đoković bez ATP nagrade - nisu ga svrstali ni među kandidate

Novosti online

29. 11. 2023. u 19:37

NOVAK Đoković je dominirao ove godine, osvojio je sedam titula, završio osmi put godinu kao prvi na svetu, ali sve ovo nije bilo dovoljno da se nađe u konkurenciji za nagradu "Stefan Edberg".

СРБИН ИМ НИЈЕ БИО НИ НА КРАЈ ПАМЕТИ! Новак Ђоковић без АТП награде - нису га сврстали ни међу кандидате

Tanjug/AP

Ovo priznanje dodeljuje se igraču koji se tokom cele godine ponašao na najvišem nivou profesionalizma i integriteta i koji se sa svojim kolegama takmičio sa najvećim duhom poštenja. U konkureciji za ovo priznanje našli su se: Karlos Alkaraz, Hubert Hurkač, Grigor Dimitrov i Janik Siner.

ATP je izostavio Novaka, uprkos tome što je pored svega nabrojanog osvojio četiri od pet velikih turnira (Australijan open, Rolan Garos, Ju-Es open i Završni masters u Torino).

Đokovića nema u konkurenciji, ali među nominovanim za trenera godine nalazi se trener srpsog asa Goran Ivanišević. Pored njega tu su još i Kreg Bojnton (trener Huberta Hurkača), Deren Kejhil i Simone Vanjoci (treneri Janika Sinera), Huan Karlos Ferero (trener Karlosa Alkarasa) i Brajan Šelton (trener Bena Šeltona).

Za nagradu "igrača koji je najviše napredovao" boriće se Janik Siner, Ben Šelton, Mateo Arnaldi i Kristofer Jubenks.

Kandidati za najboljeg mladog tenisera koji je najviše napredovao su Flavio Koboli, Artur Fis, Aleks Mikelsen, Dominik Striker i Luka van Aš.

Dobitnici svih ATP nagrada biće objavljeni 11. decembra.

BONUS VIDEO: ODMAH POSLE NOLETOVOG PORAZA: Vidite šta je selektor Srbije uradio na mreži

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što je onda uradio sin legende SFRJ fudbala - zapanjilo je sve u klubu