KOGA JE PROZVAO NOVAK ĐOKOVIĆ? "Ja se ne pretvaram kao neki..." Izjava Srbina o kojoj bruji ceo svet

Novosti online

06. 11. 2023. u 09:43

Srpski teniser Novak Đoković imao je izvanrednu nedelju u Parizu, uprkos stomačnim problemima, gde je podigao svoj 70. jubilarni veliki trofej i ne želi tu da se zaustavi.

КОГА ЈЕ ПРОЗВАО НОВАК ЂОКОВИЋ? Ја се не претварам као неки... Изјава Србина о којој бруји цео свет

FOTO: Tanjug/AP

Srbin je otvoreno izjavio da mu je trenutni cilj osvajanje najvećeg broja ATP titula, tako će preteći Džimija Konorsa, čiji je rekord od 109 ATP titula sada u njegovom vidokrugu. Ova ambicija, koju je jasno pokazao čak i tokom izazovne nedelje u Parizu, sugerira da se taj rekord čini ostvarivim, s obzirom na njegovu veliku motivaciju i predanost.

- Što se rekorda po broju osvojenih ATP turnira tiče, to je sve moguće. Zbog čega da ne idem na obaranje još i tog rekorda? Sada imam 12 manje, ali takođe imam i još koju godinu uspešnog bavljenja tenisom, i pokušavam da uživam u ovim momentima koji sada znače i vrede - duplo. Kada uzmemo u obzir fazu života i karijere u kojoj se nalazim, i osvojiti jedan ovako veliki turnir - iako to možda ljudima deluje kao rutina, a to uopšte nije - svaka pobeda na masters i grend slem nivoima zaista toliko znači za mene - istakao je Novak Đoković, prenosi "Kurir".

Ono što je posebno zanimljivo je da Novak Đoković nikako "ne beži" od toga da prizna da mu je važno da bude najbolji i rekorder, što se ne može reći za Rafaela Nadala. U jednom od skorijih intervjua čak je prozvao i Đokovića, dok mu sada Srbin nije ostao dužan, iako je između redova "pecnuo" svog najvećeg rivala.

- Idem na sve moguće rekorde, na sve što mogu da oborim. Nikada nisam imao problem da to kažem - i zato me možda ljudi i ne vole. Nisam se pretvarao kao neki - da kažem da mi nije cilj, pa onda da se ponašam drugačije... Uvek sam se trudio da budem u skladu sa onim šta verujem! - naglasio je Novak Đoković, za koga je Nadal rekao da bi "bio frustriran" da nije uspeo da obori rekord po broju grend slemova, za razliku od njega.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)