ĐOKOVIĆ UDARIO NIKAD JAČE NA ATP: Novakove reči potresle teniski svet

Novosti online

16. 10. 2023. u 10:41

NOVAK Đoković nije samo veliki na teniskim terenima, gde je već odavno postao GOAT. Srbin se i van terena zalaže da ostalim momcima koji nisu u samom vrhu bude bolje.

ЂОКОВИЋ УДАРИО НИКАД ЈАЧЕ НА АТП: Новакове речи потресле тениски свет

Foto AP

Naime, njegova organizacija PTPA je u čestom sukobu sa ATP organizacijom zbog različitih stavova. A sada ni Novak ne želi više da ćuti, pa je žestoko kritikovao krovnu tenisku organizaciju. 

On je za Sportal prošle sedmice istakao da je PTPA za sada nevidljiv kada je u pitanju vrhovna organizacija muškog tenisa. 

- Imamo predstavnika u odboru igrača, ali imate i trojicu koji su predstavnici turnira, kao i generalnog direktora koji kvari glasanje. Naše dve strane imaju potpuno različite interese. Dakle, PTPA treba da postoji i treba da bude tu za igrače, jer mi želimo da radimo 100 posto u korist tenisera - istakao je Đoković. 

Na istu temu je dodao:

- U mnogim slučajevima kada želite da napravite značajnu razliku, morate da imate supervećinu ili većinu, ali to se neće desiti jer imamo različite interese. Pošto je trenutno monopol u tenisu, kao uostalom i u drugim velikim globalnim sportovima na tom nivou, ali ja mogu da pričam samo kada je u pitanju tenis, dosta jak, mnogi ne žele da se zalazi dublje u ove teme. Mnogi mediji, takođe, koji su u tenisu biraju da ne pišu o ovoj temi zato što to nije u interesu onih koji njih plaćaju. To je jedna začarana igra i začarani krug, ali dok god imam glas koji se čuje, koristiću ga i nadam se da će teniseri i teniserke poput Trunđelitija imati beneficije u bliskoj budućnosti od organizacije PTPA koja je već uspela da kažemo, indirektno, ali i direktno, da natera ATP da preispita neke odluke. Direktno malo manje zbog toga što nam ne dozvoljavaju da uđemo u sistem i da budemo deo stola za odlučivanje, da imamo direktno učešće u sistemu, ali indirektno smo mnoge stvari rešili na pozitivan način i isprovocirali. Evo ova poslednja, gde je ATP uvećao sume novca za igrače koji su povređeni i koji su odsutni sa Tura. Njima je sada zagarantovana određena suma novca. Napravili su taj korak napred što pozdravljam, naravno. Da li je dovoljan taj korak? Nije, ali pozdravljam i to su, gotovo sam siguran, uradili jer PTPA i svi igrači podržavaju ove inicijative i konstantno komuniciraju na tu temu, govore kako je bitno da se to adresira na pravi način i da se priča o stvarima koje su kao nazovi tabu tema. Stalno se priča o tome koliko zarađuje grend slem šampion ili broj jedan na svetu, a ne pričamo o tome koliko igrača može da živi od tog sporta kojim se bavi. To je zamena teza, a ja ću nastaviti da prosto ukazujem na neke stvari koje su očigledne i prisutne, a koje oni ne žele da adresiraju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave