MORINJO: Slažem se sa ljudima koji tvrde da sam ponizan, jednostavno sam svoj

Novosti online

03. 10. 2023. u 13:43

Trener fudbalera Rome Žoze Morinjo izjavio je danas "da se slaže sa onima koji tvrde da je ponizan" i dodao da ima empatiju za ljude sa kojima radi, prenosi italijanski Skaj sports.

МОРИЊО: Слажем се са људима који тврде да сам понизан, једноставно сам свој

Foto: AP

Roma je slabo startovala u novoj sezoni u Seriji A, a rimski klub se trenutno nalazi na 13. mestu na tabeli sa osam bodova. Morinjo ima ugovor sa klubom do kraja sezone, a italijanski mediji tvrde da portugalski stručnjak neće da dobije ponudu za produžetak saradnje ako "vučica" nastavi sa slabim rezultatima.

- Nisam ponizan i slažem se s ljudima, koji to kažu. Ali imam i neka ostvarenja u karijeri. Osvojio sam Ligu šampiona sa Portom, što je ogroman uspeh, sa devet portugalskih igrača u prvoj postavi u finalu, sa sedam fudbalera koji nisu igrali LŠ do te sezone. Bio sam srećan, jer sam mogao da radim u velikim klubovima. Sa Mančester junajtedom i Romom sam osvojio evropski trofej - rekao je Morinjo.

On je pre Rome vodio Totenhem, Mančester junajted, Čelsi, Real, Inter, Porto i Leiriju, a u trenerskoj karijeri je ukupno osvojio 25 trofeja.

- Jedan genijalni profesor sa univerziteta mi je rekao da neću da budem trener fudbalera, već ljudi koji igraju fudbal. Nema tu tajni. Jednostavno sam svoj, imam empatiju za ljude koji rade sa mnom. Empatija ujedno znači da ste kritični, otvoreni, iskreni, ali i da zahtevate neke stvari od igrača - objasnio je Morinjo.

BONUS VIDEO: Nesvakidašnja izjava Duljaja nakon pobede nad Napretkom: "Čestitam mladencima, želim im puno sreće"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola