LUKAVI KARLOS ALKARAZ: Španac spremio paklen plan da sruši Novaka Đokovića

Novosti online

18. 09. 2023. u 13:24

ZANIMLjIVA će borba da se vodi do kraja ove godine kada je u pitanju prvo mesto na ATP listi. Karlos Alkaraz će da igra više, a Novak Đoković da se odmara.

ЛУКАВИ КАРЛОС АЛКАРАЗ: Шпанац спремио паклен план да сруши Новака Ђоковића

FOTO: Tanjug/AP

Naredni Novakov turnir je masters u Parizu, gde je prošle godine igrao finale, a potom mu je ostao još samo završni masters u Torinu, kao i završnica Dejvis kupa u Malagi.

Novak će imati prilično zahtevan novembar, gde će faktički igrati konstantno mesec dana, pa će mu zato biti neophodno da dobro napuni baterije tokom slobodnog vremena u septembru i oktobru.

Za to vreme, njegov najveći rival Karlos Alkaraz planira da igra znatno više.

Naime, prema rasporedu španskog tenisera, koji je trenutno drugi na ATP listi, on će igrati na turniru u Pekingu krajem septembra, potom i u Šangaju početkom oktobra, a planira da igra i masters u Parizu i završni masters.

Pošto je Alkaraz prošle sezone propustio dobar drugi deo sezone zbog povrede, pa nakon Ju-Es opena nije igrao mnogo, na ova četiri turnira neće braniti mnogo bodova i ima veliku priliku da u slučaju dobrih rezultata povrati prvo mesto na listi.

Alkaraz brani samo četvrtfinale mastersa u Parizu i polufinale Bazela, što je ukupno 360 bodova koje brani.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave