ALKARAZ UTUČEN POSLE PORAZA NA JU-ES OPENU: Bilo mi je teško, moram još da učim (VIDEO)

Novosti online

09. 09. 2023. u 12:11

KARLOS Alkaraz razočaran se pojavio na konferenciji za novinare nakon poraza od Danila Medvedeva (7:6, 6:1, 3:6, 6:3) u polufinalu Ju-Es opena.

АЛКАРАЗ УТУЧЕН ПОСЛЕ ПОРАЗА НА ЈУ-ЕС ОПЕНУ: Било ми је тешко, морам још да учим (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Očekivao je Španac da će u još jednom finalu odmeriti snage sa Novakom Đokovićem, ali ruski teniser ga je sprečio u tome.

- Ne znam ko je favorit za finale. Kao teniski fanatik, gledaću meč i očekujem visok nivo od obojice - rekao je Alkaraz.

Priznao je momak iz Mursije da ga je Medvedev iznenadio i da je apsolutno zasluženo došao do pobede.

- Voleo bih da igram sa Novakom ovde u finalu, ali Medvedev zaslužuje to više od mene. Njegov forhend me je iznenadio i bio je mnogo bolji nego u prethodnim mečevima. On je jedan od najboljih igrača na svetu, tako da ne mogu da budem iznenađen za većinu stvari koje dobro radi.

Detaljno je Španac analizirao meč.

- Mislim da sam počeo meč dobro, bio je neizvestan set. Posle 3:3 u taj-brejku sam, da kažemo, izgubio razum. Odigrao sam tri ili četiri poena bez kontrole, totalno sam izgubio razum i bilo mi je teško da to izdržim. U drugom setu se nisam vratio. Danil je igrao odlično, za mene je bilo teško da se vratim u meč i da ponovo zaigram dobro. U jednom trenutku umalo da bacim reket. Iskontrolisao sam se, ali bilo je teško da ostanem miran.

Za kraj je istakao da još uvek nije dovoljno zreo i da mora još da uči.

- Ovakvi mečevi se dešavaju, čak i ako se osećam da sam drugačiji igrač, zreliji. Igrao je stvarno sjajno. Nisam mogao da pronađem rešenja. Mislio sam da sam bolji u tome da pronađem rešenja kada meč ne ide u željenom smeru. Posle ovog meča sam promenio mišljenje. Nisam dovoljno zreo da se nosim sa tim u ovakvim mečevima. Moram još da učim - zaključio je Alkaraz.

Poznato je i kada će se za trofej boriti Novak Đoković i Danil Medvedev. Srbin je Ju-Es open do sada osvojio tri puta, poslednji put je to bilo 2018. godine.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)