SRPSKA ČUDA! Lanina titula na Vimbldonu je samo početak - ovih šest devojaka su novi talas srpskog tenisa

Novosti online

17. 07. 2023. u 21:57

Teniski savez Srbije (TSS) saopštio je danas da ženski tenis ne mora da brine za budućnost i ističe da su najnoviji dokaz za to uspesi Lane Vujović i Olge Danilović prethodnog vikenda.

СРПСКА ЧУДА! Ланина титула на Вимблдону је само почетак - ових шест девојака су нови талас српског тениса

Screenshot: RTS

Vujovićeva je osvojila Vimbldon za devojčice do 14 godina, Olga Danilović je tokom vikenda osvojila pehar na čelendžeru u Baštadu, a iz TSS ističu da uz njih dve ima još mladih teniserki koje predstavljaju "novi talas za novi vek srpskog ženskog tenisa".

Kako se podseća u saopštenju, prošle godine Savez je proslavio je 100 godina postojanja. 

Taj, prvi vek su obeležile tri dame na broju jedan svetskog tenisa, Monika Seleš, Ana Ivanović i Jelena Janković. Lepile su se grend slem i VTA titule za njihove ruke, a sijaset devojaka je pokušavalo da dosegne njihove rezultatske visine.


Sad, u novom veku srpskog tenisa, simbolično dolazi nova generacija takmičarki rođena u 21. veku. Devojke koje su osvajala mnoge trofeje u mlađim kategorijama, sad polako krče put i na velikoj sceni. 


Tome u prilog govore podaci da su naše selekcije uvek na završnim turnirima evropskih i svetskih teniskih smotri do 14, 16 i 18 godina. Trofeji postaju svakodnevica, reprezentativni uspesi realnost, a budućnost "Bili Džin King" reprezentacije Srbije svakoga dana izgleda sve svetlije, naveo je TSS.

Olga Danilović Tanjug/AP


Olga Danilović, rođena 23. januara 2001. godine u Beogradu, predstavlja veliku budućnost ženskog tenisa u Srbiji. Blistala je u mlađim kategorijama, a sad polako gradi put ka vrhu VTA liste. Upravo osvojeni VTA 125 turnir u Baštadu najbolje govori u prilog tome da će Olga da bude predvodnik novog talasa srpskog ženskog tenisa. Ovo joj je druga titula na VTA turu u singlu, posle Moskve, koju je osvojila 2018. godine.


Lola Radivojević, rođena 2. januara 2005. godine u Prokuplju, prošlog vikenda je igrala finale profesionalnog turnira u holandskom Amstelvenu i nije imala sreće da se okiti titulom. Međutim, njen uspon forme i partije koje pruža u dresu sa državnim grbom stavljaju je u red nosilaca igre reprezentacije u budućnosti.

Lola Radivojević / FOTO: Printskrin/Lola Radivojevic Instagram


Mia Ristić, rođena 17. maja 2006. godine u Boru, mlada je teniserka koja iza sebe ima iskustvo osvajanja evropskih titula. Pojedinačno je osvojila evropsku krunu do 16, a sa Kostovićevom i Vircovom je osvojila evropsko srebro do 16 godina. I stekla je iskustvo igranja u Bili Džin King reprezentaciji Srbije, a iako mlada nije igrala samo epizodu, već je upisivala jako bitne pobede.

Mia Ristić / FOTO: TSS


Teodora Kostović, rođena 28. juna 2007. godine u Novom Sadu, popela se sa Miom i Vircovom do drugog stepenika u Evropi do 16 godina. Odlikuje je hrabrost u igri i očekuje se da bude jedan od oslonaca nacionalnog tima u godinama koje dolaze. Još jedna je iz plejade mladih i talentovanih teniserki koje je iznedrila Srbija.
Dušica Popovski, rođena 18. marta 2009. godine u Pančevu, vicešampionka je Evrope na zimskom i letnjem ekipnom prvenstvu sa Lunom Vujović i polufinalistkinja ovogodišnjeg Vimbldona. Iz dana u dan dokazuje da je talenat vredan pažnje i sa kojim Srbija ima svetlu budućnost u ženskom tenisu. Pravi je predstavnik šampionske generacije.


Luna Vujović, rođena 24. jula 2009. godine u Herceg Novom, ima dve vicešampionske krune sa generacijom do 14 godina. Evropa je već dobro upoznala Lunu i na zimskom i na letnjem ekipnom prvenstvu, a posle titule na Vimbldonu do 14 godina, ime joj već zna i cela planeta. Najmlađa je iz korpusa talenata za "Novi vek srpskog tenisa", ali svakako je biser Srbije, saopštio je TSS.

Ne propustite:

OVO JE SRBINOV PENTHAUS O KOME PIŠU BRITANCI! "Alkaraz živi sa mamom i tatom u stanu od 200.000 evra, a Đoković..." (VIDEO)

BOLESNE UVREDE NA RAČUN ĐOKOVIĆA: "Srbin je izgubio razum i nisam iznenađen"

FEDERER SKAČE DO NEBA! Niko se ne raduje porazu Đokovića kao Švajcarac

HRVAT PRUŽIO PODRŠKU ĐOKOVIĆU: ''Veliki u pobedi, još veći u porazu''

IZAŠLA NOVA ATP LISTA: Evo na kom se mestu nalazi Novak Đoković

ŠTA DALjE? Novak Đoković otkrio planove za nastavak sezone

BRITANCI, BAŠ STE JADNI! Slavili poraz Đokovića, a onda ga provocirali bednim pitanjem

BONUS VIDEO: Svi su daleko iza: koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao broj 1?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)