MEDVEDEV OSUO PALJBU PO ĐOKOVIĆU! Novak je morao da reaguje, Srbi će preći u katolike

Novosti online

09. 06. 2023. u 10:40

Nekadašnji ukrajinski teniser Andrej Medvedev (48) dao je šokantan intervju za srpske medije i u njemu manje govorio o Rolan Garosu, na kojem je pričao, a više o ratu u Ukrajini, Srbima, nazvao je sve Ruse kriminalcima...

МЕДВЕДЕВ ОСУО ПАЉБУ ПО ЂОКОВИЋУ! Новак је морао да реагује, Срби ће прећи у католике

TANJUG/AP

Osvajač 11 titula u karijeri je prvo analizirao GOAT trku.

- Ponoviću ono što svi govore. Ne možete protiv matematike. Rodžer je doneo ljubav i eleganciju u ovaj sport, Rafa čvrstinu i brzinu i to 'Vamos'. Novak je matematički osvojio više turnira - počeo je priču Andrej Medvedev za B92.net, pa zatim krenuo u žestok napad na Đokovića i njegovu porodicu:

- Možda mi se ne sviđa to što Novak radi i što njegova porodica podržava Rusiju tokom rata u Ukrajini. Možda ga zbog toga ne poštujem, ali ne možete protiv matematike. Tip je držao četiri grend slem turnira u isto vreme. To je neverovatno, nemoguće. Nikada nisam mislio da iko, uključujući i Rodžera Federera, to može postići, jer je konkurencija prejaka. Onda je nekoliko godina kasnije igrao finale Ju-Es opena i bio je jedan meč udaljen od kalendarskog slema. Podviga koji je bio nemoguć, nemoguć, nemoguć... U mojoj glavi je Rod Lejver bio poslednji koji je to uradio. Našoj generaciji to nije bilo suđeno jer je konkurencija prejaka, a Novak je bio tu, ne možeš protiv toga. Matematički, statistički, da, on je. Jer je osvojio najviše slemova, verovatno ima najbolji međusobni skor. Ne znam da li je osvojio Olimpijske igre (osvojio je bronzanu medalju prim. aut.), sigurno je osvojio Dejvis kup. Bio je na vrhu toliko nedelja. Ne mogu ići protiv toga. Ako me pitate koga volim, reći ću Rodžera i Rafu. Rodžera zbog gracioznosti i ljudskosti, a Rafu zbog etike, jer je ljubazan, jer je normalan momak.

Izgleda da je Medvedev, nekadašnji četvrti reket sveta, zaboravio i da je Novak pružao podršku Ukrajini...

- Veliki sam navijač Đokovića i ništa nemam protiv njega i ne mogu da ga krivim. Igra tenis, ne želi da izlazi mnogo van toga, ima dovoljno problema. Međutim, kada je rat počinjao trebalo je da kaže nešto protiv toga, da napiše to javno na kameri. Kada su počeli problemi na Kosovu, par dana kasnije je na Rolan Garosu na kameri pisao o tome. To znači da igrač ima moć da utiče na mišljenja ljudi. Mogao je ranije to da učini i da pruži podršku Ukrajini, nije to učinio. Poštovanje prema njemu kao teniseru i dalje stoji, ali je poštovanje prema njemu kao čoveku palo dokle god ne shvati da je njegovo mišljenje bilo pogrešno, možda izađe i uradi nešto, a možda i ne."

Foto: EPA

 

Andrej je želeo da Novak uradi nešto više i to javno.

- Očekivao sam da kaže 'Ja sam protiv Putina, Rusija je teroristička zemlja'. Mora da prizna da su Rusi kriminalci, saznaćete svi vi to uskoro i bićete šokirani. Onda ćete reći da sam vam to rekao na Rolan Garosu 2023. godine. Videćete činjenice i to je nemoguće sakriti. Novak je mogao nešto da uradi ranije. U dubini ima tu ljubav, napolju pokazuje podršku Ukrajini, ne pokazuje podršku Rusiji - to je dovoljno. Samo se nadam da ova stvar ne utiče na njegov kvalitet igre i na rezultat."

Za kraj je imao i poruku za sve Srbe...

- Rusija nema šanse da dobije rat, bićete šokirani kada čujete šta je sve sakriveno 'pod tepihom' u Kremlju. Ne bi me čudilo da Srbi pređu u katolicizam u potpunosti. Ozbiljan sam. Ili makar nećete imati takav stav prema Rusiji, govorim vam to iz srca. Volim Srbiju, to je lepa zemlja puna sjajnih ljudi, samo ste se izgubili kao i mi, jer verujete da su Rusi nešto posebno, a oni su svi kriminalci. Vi ste dobra nacija, samo treba da imate prave informacije. Njihovi dokumentarci na televiziji čista su fikcija, uzmete crno-belu kameru, kreirate ono što hoćete i onda prikažete kao da je iz ratne zone, a sve je u stvari snimljeno u studiju. Srećno i vama i Novaku", zaključio je Medvedev za B92.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (31)