"NOVOSTI" NA BURNOM TRENINGU ĐOKOVIĆA PRED ČETVRTFINALE: Teren broj 28 - mesto za "posebne radove"

Prštala je šljaka u ponedeljak, da se sve prašilo. Izašao je Novak Đoković na teren broj 28 pomoćnog kompleksa "Žan Buen" na Rolan Garosu, da se pripremi za veliko četvrtfinale protiv Rusa Karena Hačanova (11. nosilac) koje će biti održano u utorak oko 15 sati.

НОВОСТИ НА БУРНОМ ТРЕНИНГУ ЂОКОВИЋА ПРЕД ЧЕТВРТФИНАЛЕ: Терен број 28 - место за посебне радове

Foto: Goran Čvorović

S druge strane mreže stajao je njegov redovni sparing partner Karlos Gomes Erera, koga Novakov tim iz milošte zove Čarli, a dvojica tenisera udarala su žestoko po loptici, kao da je reč o pravom meču.

- Pokušaj vinere, Čarli – dobacivao mu je Novak, vraćajući loptice bez zadrške, punom parom.

Goran Ivanišević davao je tačne savete Hereri kuda da šalje lopticu.

Na 27 stepeni u hladu, čela su se brzo usijala. Ali, predaha nije bilo. Gutljaj vode, brzi pokret peškirom preko lica, pa ponovo.

Posle sat i po, krenuli su servisi.

- Buena! – hvalio bi Čarli Novakove projektile.

Ubrzo zatim, bio je red na Noleta da riternira, vežbajući matematičke poteze za predstojeći šahovski meč tenisa protiv Hačanova. Ušao je Herera malo dublje u teren, ispred osnovne linije, da serva bude ubojitija, pa opet... Vrteo je glavom na neke neuhvatljive loptice koje bi mu stizale s druge strane.

- Ajde! – bodrio je Novak samoga sebe, dok su sve budno nadgledali Marko Paniči, Miljan Amanović i Stiven [ašijan.

Tražio se balans tela u milimetar.

Okupili su se oko terena privilegovani posmatrači, zaposleni na "Žan Buenu", oni koji su došli da gledaju druge tenisere, pa i neki mlađi igrači.

Kako je vreme odmicalo, našlo se vremena i za šalu. Novaka su Čarlijevi uzdasi podsetili na melodiju neke pesme, da bi zatim on i Ivanišević prozivali Hereru da ga je "uhvatila panika" kod jedne Novakove žestoko ispaljene lopte.

- Vidi, brate! – uzvratio mu je Čarli, pokušavajući da je udari slično, dok je poslednja, na kraju, otišla daleko, do obližnjeg stadiona za ragbi.

Posle treninga je usledilo obavezno "boćanje", razdaljina se merila stopama, a lopticu su od mreže do osnovne linije najkraće bacili Miljan Amanović i Karlos Gomes Erera, pa su morali da se "nameste" okrenuti leđima dok su ih ostali, po internim pravilima, gađali lopticima.

Na kraju, svi su se u dobrom raspoloženju okupili oko mreže.

- Tri, dva, jedan, Rolan Garos, idemo! – uzviknuli su svi uglas, pod Novakovom dirigentskom palicom.

Odlazeći s treninga, Đoković je usput podelio pregršt autograma, kao da se vraćao s meča. Raspoložen i pun energije, čekajući meč protiv Hačanova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri