ĐOKOVIĆ NAKON PORAZA OD LAJOVIĆA: ''Da ne verujem ne bih bio na terenu, to je suludo pričati''

Novosti online

21. 04. 2023. u 19:34

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, iznenađujuće je izgubio od Dušana Lajovića u četvrtfinalu Srpske Open rezultatom 6:4, 7:6.

ЂОКОВИЋ НАКОН ПОРАЗА ОД ЛАЈОВИЋА: Да не верујем не бих био на терену, то је сулудо причати

FOTO: T. Cvijetić

Konferenciju je započeo tako što je pohvalio Ducija.

- Dušan je fantasticna osoba, sjajan momak, kog dugo znam. Igrali smo toliko puta zajedno u Dejvis kupu, ovo je velika pobeda za njega, poslednjih 12 meseci nisu bili laki za njega", počeo je Đoković.

Zbog čega je danas Novak izgubio?

- Kombinacija svega. On je igrao dobro, solidno, ja sam bio nekoliko nivoa ispod očekivanog. Sa ovom igrom ne mogu to da uspem, osećam se tromo, sporo, bio sam poptuno van udarca. Šta da radim. Na momente sam igrao dobro, ali generalno dosta ispod nivoa.

Bilo je mnogo grešaka na svim nivoima.

- Da ne verujem ne bih bio na terenu, to je suludo pričati. To što sam igrao loše je splet nekih okolnosti, stanje igračko koje je daleko od nivoa. Dosta pasivno, dosta grešaka i rezultiralo je porazom.

Pohvalio je Lajovića koji igra sjajno na šljaci gotovo redovno.

- U nekim trenucima kada je trebalo odigrao je agresivnije, to je bila pozitivna promena. On čitav život igra mnogo dobro na šljaci, to je njegova podloga. Mentalno je sigurno ostao čvrst, to je napredak u odnosu na prethodne mečeve.

Nije danas Novak igrao svoj najbolji tenis, toga je i te kako svestan, i kaže da će polako tempirati formu za Rolan Garos.

- Za Rolan Garos, to nije tajna, za to se trenira. Tako je bilo i prošle sezone, spor početak i dobra igra u završnici šljakaške sezone - rekao je Novak.

Kaže da neće razmišljati vruće glave i da će sesti i "ohladiti" se pre nego što bude pravio dalji plan.

- Videćemo, ne znam kako razmišljati posle izgubljenog meča. Treba malo vremena da se sve to slegne, pa ćemo da razmišljamo - dodaje Đoković.

BONUS VIDEO: Ulazak Novaka Đokovića na teren u Banjaluci

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)