HRVATSKI mediji se opet bave porodičnim stablom Novaka Đokovića. Najbolji srpski teniser je po njima polu-Crnogorac polu-Hrvat.

Ljubica

30.03.2023. 14:39

Novak Djokovic najbolje sam zna ko je. Novak uvek sa ponosom ističe da je Srbin, a tako se i Srdjan izjašnjava, ima mnogo ljudi iz Crne Gore, koji se izjašnjavaju kao Srbi. To što Milo, Picula i albanski deo stanovništa pokušava na sve načine negirati da tamo žive i Srbi, a za sebe uzimaju pravo biti Hrvati ili Albanci, to je njihov problem, a ne porodice Djokovic.

doktor

31.03.2023. 09:29

Pasos odredjuje drzavljanstvo i pripadnost jednoj drustvenoj zajednici . Prema tome , Nole je Srbin . Druga stvar je njegovo "poreklo" , a to su geni , njegovi i njegovih roditelja . Posto mu je otac crnogorsko-srpskog porekla , a majka hrvatica , onda je i Novak sve to zajedno po "poreklu" . To je zvanicna definicija drzavljanstva u Zapadnoj Evropi ! U Evropi si nemac , francuz , italian ... srpskog , hrvatskog , poljskog ... porekla !

Rale

31.03.2023. 10:53

Koliko je jadno ovo prebrojavanje krvnih zrnaca! Samo zato što je uspešan i svetski poznat,treba da je "njihov".Čovek se izjašnjava kako misli i oseća.Probali su to sa Teslom,avaj otac pravoslavni sveštenik-ne ide.O Ruđeru Boškoviću,velikom broju drugih značajnih imena suvišno je pričati.I mi bi voleli da se Luka Dončić izjasni kao Srbin,jer mu 50%gena to omogućava,ali on ne smatra tako.A NBA bi dodeljivala nagradu za najboljeg Srbina...šteta.

sasa

31.03.2023. 11:18

neka bude ko sta oce.ako nece,nek se nenamece.ako mozes da dobijes nacionalnost i drzavu i jezik prihvatanjem druge vere,pa prisilno prihvatanje tudje vere uz kamu i krst pa drzavu koju su im drugi izborili i krvarili onda mozes da budes sta oces.evo ja se sada izjasnjavam kao tibetanac -budista ...jos malo pa cu dobijem drzava...

Coma

31.03.2023. 11:49

Ivaniseviceva mama Srpkinja Noletov deda je Srbin iz Crne Gore Koliko ja znam ?? Svi Crnogorci su Srbi samo sto Milo Djukanovic Glumi Hrvata ili Albanca toje njegov problem. Ali sveje nebitno Samo je Bitno Kako se Nole Iznjasnjava . Nole je Kralj šta god daje nije važno I svi ga VOLIMO.

kmee

31.03.2023. 13:33

Mnoge najvece hrvatske licnosti iz proslosti, kojima se ponose su rodom ii slovom bili Srbi! Austrijski dokumenti su neumoljivi! Ne treba nabrajati...mnogo je! Zadnjih decenija prisvajaju sve sto mogu, a da to vredi! Dubrovacko plemstvo (Niko i Medo Pucic, Baltazar Bogisic, Rudjer Boskovis, Gundulic..i td) Naucnike i sportiste ...Recimo slavni golman Beara! Arsen Dedic! Veliki je to posao! Mora se napraviti slavna proslost, poseban jezik, pronaci slavne licnosti! Voleo bih da pokazu ko je njihov Car Dusan, Milos Obilic, Knez Lazar, Stevan Sindjelic! Protiv koje sile su se oni nekada borili da odbrane drzavu?Ako ne racunamo Rusiju, kada su bili uz Hitlera!

aca

31.07.2023. 16:55

Ziveo Srpski rod gde god da se nalazi. Ziveo Dusan, Lazar, Milos, Sava, Tesla, Nole,.................................. Samo neka pokusavaju da kradu, ima se sta i ukrasti. Pozz