SEDMI STOP ZBOG KORONE: Novak Đoković može biti prvi posle američke turneje

S.RAJIĆ

06. 03. 2023. u 21:04

NOVAK Đoković se povukao sa turnira u Kaliforniji (8-19. mart). To su objavili organizatori prvog masters turnira iz serije 1.000 u Indijan Velsu, u noći između nedelje i ponedeljka. Time je tiho stavljena tačka na eventualni ulazak najboljeg tenisera planete u SAD, jer nije uspeo da dobije medicinsko izuzeće, usled strogih pravila preko bare, koji još ne dozvoljavaju nevakcinisanim stranim građanima ulazak u državu.

СЕДМИ СТОП ЗБОГ КОРОНЕ: Новак Ђоковић може бити први после америчке турнеје

FOTO: Tanjug/AP

Iako ima nešto više od dve sedmice, do nadmetanja u Majamiju (22. mart - 2. april), naš as će najverovatnije biti prinuđen da ponovi isti postupak kada je u pitanju takmičenje na Floridi.

To znači da osvajač 22 grend slem krune, četvrtu godinu zaredom neće nastupati na "sanšajn dablu", a poslednji put kada je zaigrao na njima bilo je još 2019. Ujedno, ovo je sedmi veliki turnir (mastersi + grend slemovi) sa kojeg je Beograđanin morao da se povuče zbog vakicinalnih pravila, otkako je zavladala pandemija.

Ljubitelji belog sporta u narednih mesec dana neće moći da uživaju u čarolijama Đokovića. Srpski igrač, koji je juče započeo 379. sedmicu na čelu muškog karavana, može biti svrgnut sa trona po završetku prve američke turneje u sezoni, ali to se verovatno neće dogoditi. Tri pretendenta na mesto broj jedan su: Karlos Alkaraz, Stefanos Cicpas i Kasper Rud. Španac i Grk odsustvom Novaka postaće automatski prvi i drugi nosioci na nadmetanjima u Indijan Velsu i Majamiju. Mladi 18-godišnji momak iz Mursije mučio se u poslednje vreme sa povredom mišića, a pred njim je ogroman zadatak da odbrani hrpu bodova iz prošle sezone. U kaliforinijskoj pustinji brani polufinale, dok je na Floridi podigao pehar, tako da mu za čelo liste, samo osvajanje duple krune granatuju povratak na vrh.

Cicipas, na najnovijoj rang-listi zaostaje više od hiljadu poena, pa Grku koji se nije proslavio prošle sezone na pomenutim turnirima (drugo kolo u Kaliforniji, i treća runda na Floridi), obezbeđivanje prvog mesta garantuju samo finale i pehar u Indijan Velsu i Majamiju.

Matematički šansu, za prvo mesto ima i trenutno četvrti reket sveta Kasper Rud. Međutim, Norvežaninu su potrebna oba pehara, uz uslov da Cicipas ne zablista.

BONUS VIDEO: SVI SU DALEKO IZA: Koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao Broj 1

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)