ĐOKOVIĆ BEZ SREĆE NA ŽREBU: Novak u polufinalu Dubaija protiv najvećeg rivala današnjice

Novosti online

25. 02. 2023. u 10:53

Prvi put posle trofeja na Australijan openu, Novak Đoković izlazi na teren i to potpuno spreman jer se oporavio od povrede zadnje lože.

ЂОКОВИЋ БЕЗ СРЕЋЕ НА ЖРЕБУ: Новак у полуфиналу Дубаија против највећег ривала данашњице

FOTO: Tanjug/AP

U prvom kolu Novak čeka kvalifikanta ili srećnog gubitnika, dok mu u drugom kolo sledi duel sa Lestijenom ili Griksporom.

U četvrtfinalu projektovano je da se nađu Đoković i Hubert Hurkač, mada iznenađenje može da napravi i Endi Mari koji je na istoj strani žreba.

U polufinalu moglo bi da dođe do srpsko-ruskog derbija jer bi potencijalno mogli da se sastanu Novak i Danil Medvedev.

Sa druge strane žreba nalaze se Feliks Ože Alijasim, Aleksandar Zverev kao i Andrej Rubljov kada je reč o igračima iz Top deset.

Turnir u Dubaiju održava se od 1993. godine, igra se na otvorenom, a podloga je tvrda. Aktuelni šampion je Andrej Rubljov, koji je u prošlogodišnjem finalu savladao Jiržija Veselog.

Đoković je prošle godine igrao četvrtfinale ovog turnira u kojem ga je eliminisao upravo Veseli. Bio je to prvi turnir posle deportacije iz Melburna za najboljeg igrača sveta.

Novak je drugi najsupešniji igrač u istoriji ovog nadmetanja, budući da je pet puta dosad osvajao Dubai (poslednji put 2020). Rodžer Federer slavio je osam puta u Dubaiju.

BONUS VIDEO: NOVAKU JE JOŠ SAMO OVO OSTALO: Sa ovih 5 stvari biće nedostižan za sve

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (2)

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene