SENZACIJA NA AUSTRALIJAN OPENU: Mari izbacio 14. igrača sveta nakon pet sati igre!

Novosti online

17. 01. 2023. u 09:27

DOBILI SMO još jedno veliko iznenađenje na Australijan openu. Nakon Miomira Kecmanovića koji je bio veliki favorit, ispao je i Mateo Beretini.

СЕНЗАЦИЈА НА АУСТРАЛИЈАН ОПЕНУ: Мари избацио 14. играча света након пет сати игре!

Tanjug/AP

Britanski teniser Endi Mari savladao je Italijana Matea Beretinija, inače 14. igrača sveta, u 1. kolu rezultatom 3:2 u setovima - 6:3, 6:3, 4:6, 6:7, 7:6!

Mari je sa puno samopouzdanja ušao u ovaj meč i poveo je sa 2:0 u setovima. Uzeo je brejkove Beretiniju već na startu (3:0), potom je sačuvao svoj servis u 7. gemu i došao do prednosti.

Sličan epilog viđen je u drugom setu. Mari je uzeo brejk već na startu i tako poveo sa 2:0, da bi još jednom osvojio gem na servis rivala na samom kraju seta - 6:3.

Ništa nije vuklo na to da će se meč igrati pet sati, ali je Beretini zaigrao bolje i zahvaljujući jednom brejku sredinom trećeg seta smanjio je na 2:1. U narednom setu je odličan bio u taj-brejku, što nije slučaj kada je u pitanju peti.

Tamo smo videli samo jednu brejk šansu za Beretinija u 10. gemu, istovremeno i meč-loptu, da bi Mari u taj-brejku poveo sa 5:0 i tako stigao do velikog trijumfa.

Britanac, inače 66. igrač sveta, u narednoj rundi će igrati protiv boljeg iz duela Fabio Fonjini - Tanasis Kokinakis.

Podsetimo, nešto ranije Miomir Kecmanović, 26. nosilac, ispao je od 154. tenisera sveta.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori