SKROZ NEOČEKIVANO: Rafael Nadal ide u "penziju", tvrdi čuveni teniser

Novosti online

13. 01. 2023. u 18:49

NOVAK Đoković bi prema tvrdnji Aleksandra Zvereva nakon ovogodišnjeg Rolan Garosa mogao ostati bez ljute konkurenciju u vrhu "belog sporta", svog večitog rivala - Rafael Nadala.

СКРОЗ НЕОЧЕКИВАНО: Рафаел Надал иде у пензију, тврди чувени тенисер

Tanjug/AP

Španski teniser već dugo kuburi sa povredama zbog kojih je prethodnih nekoliko godina propustio veliki broj turnira. O tome je govorio i Aleksandar Zverev, koji tvrdi da će "Bik sa Majorke" poslednji put navući "grip" na reket ove godine, na svom omiljenom turniru i omiljenoj podlazi grend slema u Bulonjskoj šumi.

- Rafael Nadal će objaviti da ide u penziju na Rolan Garosu. Ja mu to ne želim, ali mislim da će odigrati veliki turnir, možda ga čak i osvojiti i onda reći "Doviđenja tenisu" - rekao je Zverev u izjavi za "Eurosport".

FOTO: AP/Tanjug

Trka za najboljeg teniser svih vremena bila je naredna tema o kojoj je govorio Zverev.

- Ne dosađuju mi rasprave o najvećem. Moj stav prema tome se nije promenio sve ove godine. Na kraju će biti samo jedan najveći. Neće biti lako definisati ko je to jer svako ima svoje argumente. Uostalom, dvojica od nas trojice su još uvek aktivni teniseri. Meni je najbitnije da smo i Federer i Đoković i ja napravili puno više nego što smo sanjali i ispisali smo istoriju. Naravno da ja želim da budem najveći. Nije mi to opsesija, ali želim.

Nadal ima 22 Grend slem titule jednu od više od Novaka Đokovića i preko 1.000 pobeda u karijeri.

Španac ima 36 godina i karijera mu se bliži kraju smatra nemački as Saša Zverev.

BONUS VIDEO: PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

USPEH KARIJERE! Čileanac savladao Tomija Pola i obezbedio meč sa Zverevim za titulu u Rimu