NOVO SRPSKO KOŠARKAŠKO ČUDO: Duško Ivanović je stvorio predatora! Filip Petrušev sada hara Evropom

Novosti online

13. 01. 2023. u 17:24

FILIP PETRUŠEV izrastao je u lidera Crvene zvezde. Od bledog starta i nezadovoljstva navijača njegovim partijama, do heroja Malog Kalemegdana, i sve to zahvaljujući jednom čoveku - Dušku Ivanoviću.

НОВО СРПСКО КОШАРКАШКО ЧУДО: Душко Ивановић је створио предатора! Филип Петрушев сада хара Европом

FOTO: Tanjug/AP

Delovalo je krajem leta i početkom jeseni da će još mnogo vremena trebati da veliki srpski talenat pokaže i ispuni još jedan delić svog potencijala. U Efesu nije dobijao šansu, izgubio je čitavu godinu igrajući kao epozodista. 

Potom je propustio prvenstvo Evrope sa Pešićevim "orlovima" zbog povrede, sa kojom je i došao u redove prvaka Srbije.

FOTO: Tanjug/AP

Početak sezone jako loš, statistike loše, mladi stručnjak Vladimir Jovanović nije uspevao da mu nađe pravu ulogu u ekipi, ali, onda je došao iskusni trenerski "vuk", Duško Ivanović.

I baš od tog trenutka sve se promenilo, Petrušev je iz meča u meč podizao nivo igre. Ivanović mu je dao odrešene ruke, dao mu slobodu u igri, video je u njemu lidera, a ovaj je iz meča u meč u to i rastao.

O tome kakve partije pruža Petrušev priča i Evroliga, čija zvanična objava na Tviteru objedinjuje njegovih 6 poslednjih mečeva na evropskoj sceni, te najbolje pokazuje o kakvim se monstruoznim partijama radi.

Petrušev je beležio prosečno 20,2 poena po utakmici i to protiv imena poput Barselone, Reala, Olimpijakosa...

Zakucava u NBA stilu, deli rampe, neverovanto je brz i agilan za čoveka od 211 centimetara i protivnike ostavlja iza sebe u čudu, pogađa sa spoljnih pozicija i potvrđuje da ima "najmekšu" ruku među gorostasima u Evropi.

Njegovi statistički parametri su sjajni, međutim mora još mnogo da radi na odbrani i onome što trener od njega zahteva. A, toga je svestan i Filip Petrušev.

- Trener mi je rekao da se smirim i fokusiram, da se ne obazirem na spoljašnje faktore, sudije su počele čudno i ja sam tako odreagovao. Mislim da sam u odbrani mogao bolje, to me je poremetilo u početku, a u napadu kad ide - ide. Tu se dobro snalazim, ali moram bolje odbranu - rekao je Petrušev i potvrdio da razume trenerove zamerke:

- To su stvari kod Duška Ivanovića koji moraju da se ispoštuju. Nije bitno da li je pet, ili 25 razlike. Tako se dobijaju utakmice.

BONUS VIDEO: KO JE NAJPLAĆENIJA SPORTISKINjA: Objavljena lista zarada za 2022

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja