TEŽAK ŽREB ZA AUSTRALIJAN OPEN: Evo kada mogu da se sastanu Đoković i Nadal

Novosti online

12. 01. 2023. u 08:17 >> 08:26

NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković se nalazi na suprotnoj strani žreba u odnosu na najvećeg rivala Rafaela Nadala na ovogodišnjem Australijan openu (16-29. januar), što znači da njih dvojica mogu da se susretnu samo u finalu, odlučeno je rano jutros žrebom.

ТЕЖАК ЖРЕБ ЗА АУСТРАЛИЈАН ОПЕН: Ево када могу да се састану Ђоковић и Надал

FOTO: AP

Nakon što je preskočio jednu godinu na australijskom grend slemu, Đoković, koji je četvrti nosilac, počeće turnir protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene, preneo je AP.

Branilac titule Nadal imaće teži zadatak u prvom kolu jer će igrati protiv Britanca Džeka Drejpera.

Na Novakovoj strani žreba su i srpski teniseri Laslo Đere i Filip Krajinović, a od zvučnijih imena, tu je peti nosilac Andrej Rubljov i domaći igrač Nik Kirjos, s kojim bi Đoković mogao da se susretne u četvrtfinalu

Nadal će turnir početi protiv Džeka Drejpera. Potom čeka boljeg iz duela Brendona Nakašime i Makenzija Mekdonalda. Potencijalni rivali u trećem kolu, najverovatnije, biće mu ili Jošihito Nišioka ili Haime Munar.

FOTO: Tanjug/AP

Nadal u osmini finala može da igra protiv Frensisa Tijafoa, koji ga je izbacio u osmini finala Ju-Es opena.

Nadala bi u četvrtfinalu mogao da sačeka prošlogodišnji finalista Danil Medvedev, kome na putu, između ostalih, stoji Hubert Hurkač.

Potencijalni rivali u polufinalu su Stefanos Cicipas, Feliks Ože-Alijasim i Janik Siner, dok bi tek u meču za titulu mogao da igra sa Novakom Đokovićem.

BONUS VIDEO: USPESI SRPSKOG SPORTA U 2022. Godina individualnih sportista

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)