ALKARAZ NEĆE JOŠ DUGO BITI BROJ JEDAN: Evo kako Novak Đoković može da se vrati na prvo mesto

Novosti online

09. 01. 2023. u 09:08

NOVA teniska sezona počela je trijumfima Novaka Đokovića i Talona Grikspora na turnirima iz Serije 250, odnosno pobedom selekcije SAD na prvom Junajted kupu, zahvaljujući kojoj su Tejlor Fric i Frensis Tijafo zaposeli vrh ATP trke, ispred srpskog i holandskog tenisera. Kad je reč o ATP listi, nije bilo promena u vrhu, pa je Nole i dalje peti igrač sveta.

АЛКАРАЗ НЕЋЕ ЈОШ ДУГО БИТИ БРОЈ ЈЕДАН: Ево како Новак Ђоковић може да се врати на прво место

Tanjug/AP

Ali Novak je sa 250 bodova iz Adelejda napravio značajan korak u povratku na prvo mesto liste, za šta će mu biti potrebno da osvoji titulu na Australijan openu, uz još jedan uslov.

Taj uslov je da mu protivnik u finalu ne bude Kasper Rud i to samo ako Danac prethodno osvoji turnir u Oklendu. Ako se to ne desi, Novak će zavisiti samo od sebe.

Španac Karlos Alkaraz, iako već duže vreme povređen, zadržao je, bar privremeno, prvo mesto. Ovo mu je 18. nedelja na broju jedan, ali on polako krcka zalihu koju je stekao početkom prošle godine.

Drugi je Rafael Nadal, koji će sasvim sigurno pasti posle Melburna i to najmanje na šesto mesto. Sledi Kasper Rud, ispred Stefanosa Cicipasa i našeg Novaka.

Preostali članovi Top 10 društva su Andrej Rubljov, koji je preskočio Feliksa Ože-Alijasima i Danila Medvedeva, Tejlor Fric je deveti, a Holger Rune je novi član Top 10 iako je izgubio 12 bodova. Razlog je što je Hubert Hurkač, koji mu je bežao samo 17 bodova, izgubio 45.

Ni ostali srpski teniseri nisu mnogo menjali pozicije. Miomir Kecmanović je napredovao za jednu i sada je 28, Filip Krajinović je pao sa 54. na 56, Laslo Đere je zadržao 70. poziciju, a Dušan Lajović je spao na 81. mesto.

BONUS VIDEO - Pečat najboljeg: Koje rekorde juri Novak Đoković

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?