"JA SAM NOVAK ĐOKOVIĆ I BIĆU BROJ JEDAN" Legendarni Australijanac se prisetio prvog susreta sa tada 16-godišnjim Noletom u Adelejdu (FOTO)

Novosti online

02. 01. 2023. u 15:47 >> 15:51

NOVAK ĐOKOVIĆ je poražen na startu dublova u Adelejdu a to je bila prilika da se jedan od najboljih dubl igrača sveta svih vremena, Mark Vudford, priseti anegdote od pre skoro 20 godina kada je bio jedan od direktora tadašnjeg turnira u Adelejdu.

ЈА САМ НОВАК ЂОКОВИЋ И БИЋУ БРОЈ ЈЕДАН Легендарни Аустралијанац се присетио првог сусрета са тада 16-годишњим Нолетом у Аделејду (ФОТО)

FOTO: EPA

Novak je 2007. godine osvojio turnir u Adelejdu, ali to nije ovaj koji se sada održava u glavnom gradu Južne Australije. Taj turnir se 2008. godine preselio u Brizbejn, a ovaj novi Adelejd igra se od 2020. godine.

Vudford je bio direktor tog starog turnira zajedno sa Piterom Džonstonom, a u to vreme  trener Novaka Đokovića bio je Dejan Petrović, koga je Australijanac poznavao od ranije.

- Dan pre početka kvalifikacija, sedimo Piter i ja u kancelariji kada je ušao Deajn sa Novakom Đokovićem - priseća se osvajač 16 grend slem titula u igri parova.

- Predstavio se Piteru i meni i rekao da bi voleo da mu dodelimo specijalnu pozivnicu za turnir jer će, kako je dodao, "jednog dana biti svetski broj jedan a da bi mu učešće na ovom turniru pomoglo da napravi korak ka tom cilju" - dodao je Vudford, koji nikako nije mogao da udovolji Noletovom zahtevu jer su on i Piter već podelili sve specijalne pozivnice za glavni žreb.

- Morali smo da mu kažemo da nažalost nemamo mesta za njega u glavnom žrebu. Onda mi je Dejan, koga sam poznavao od ranije, potvrdio das novak zaista veruje da će jednog dana postati broj jedan. Pošto smo imale obaveze da nekoliko mesta obezbedimo za australjske igrače morali smo da ga odbijemo za glavni žreb, ali sam mu ja obećao da ću pokušati da ga ubacim u kvalifikacije - dodao je Vudford.

Na kraju, Novaka nisu uspeli da ubace ni u kvalifikacije, ali Vudford je u celoj priči pronašao "naravoučenije".

- Nažalost, te godine nismo mogli ni da ga uvučemo u kvalifikacije, ali to pokazuje koliko vere u sebe je Novak Đoković imao u veoma ranom uzrastu  da će postići velike stvari - zaključio je Vudford.

Novak se 2007. godine vratio u Adelejd kao već etabliran igrač i osvojio u to vreme svoju treću ATP titulu, savladavši u finalu domaćeg tenisera Krisa Gučonea. Ove noći u istom gradu kreće u pohod na 131, a protivnik će mu biti Francuz Lestjen.

BONUS SADRŽAJ - Ko je najplaćenija sportistkinja na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O, NE! Slavni Rus hteo na ručak sa Đokovićem, pa se setio... (VIDEO)