NADAL ĆE BITI LJUBOMORAN: Rafin zemljak hvalio Novaka, Đoković će pamtiti ovakve reči

Novosti online

14. 11. 2022. u 19:45 >> 19:59

NOVAK Đoković će od 21 otpočeti takmičenje na završnom mastersu u Torinu. Protivnik mu je stari znanac, Stefanos Cicipas.

НАДАЛ ЋЕ БИТИ ЉУБОМОРАН: Рафин земљак хвалио Новака, Ђоковић ће памтити овакве речи

FOTO: Tanjug/AP

Aleks Koreča, nekadašwi teniser govorio je o problemima sa kojima se suočavao Novak Đoković.

- Novakova sezona bila je haotična, ali se dobro nosio sa svim, mislim čak i izuzetno dobro. Impresioniran sam time kako je prošao kroz čitavu situaciju. Svaki put kada je na terenu, pobeđuje. Siguran sam da je mnogo propatio jer mnogo voli tenis, kao i drugi, ali s obzirom na okolnosti, odlučio je da kroz neke stvari ne prolazi i žrtvovao neke velike događaje u svetu tenisa. Pogotovo jer teško jer pokušava da postane najveći u istoriji. Za mene je postao primer superiornosti, jer gotovo uvek kad igra, on pobedi, kaže Koreča i dodaje da je jako teško igrati kada se poremeti takmičarski ritam:

- Kada ne igrate tako mnogo, teško je ući u ritam, al kad god bi došao na takmičenje, pobedio bi. Otuda je to bila zaista zadivljujuća sezona za Novaka i nadam se da će sledeće sezone moći da igra sve turnire, to bi bilo izuzetno dobro za njega. To bi bilo odlično za tenis, jer ako imate jednog od najboljeg u istoriji tenisa, a on ne igra najveće turnire, to menja dinamiku i istoriju igre. Zato se nadam da će igrati, to bi bilo najbolje za sve, dodao je Koreča.

Španac  smatra da je Đokovićev motiv sada jasan.

- Mislim da je Novakov motiv sada da osvoji svaki turnir na kom igra, jer nije umoran ove sezone. Imao je sve te uspone i padove, ali je gotovo uvek pobeđivao, tako da ima veliko samopouzdanje. Činjenica da je izgubio u finalu u Bersiju mogla bi da mu pomogne. Svestan je da može da pobedi, a neko ko je bio prvi, drugi, tako nešto ima urođeno. To su poeni koje dobijate i kojim ulazite u novu sezonu, pokušavate da ne budete daleko od najviših nosilaca, ne želite da budete sedmi ili osmi, jer onda idete na teže protivnike u četvrtfinalu. Svaki uspon na listi pomaže da budete sigurniji u budućnosti. I donosi samopouzdanje, a kad pobedite, srećniji ste. Novak je pobednik i to je i dokazao, njegov cilj je da kad god dođe tamo, pokaže da može da igra i da bude bolji od ostalih, zaključio je Koreča.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)