BEKER NA SLOBODI: Legendarni teniser potpisao pristanak da bude deportovan u zamenu za smanjenje kazne

Novosti online

13. 11. 2022. u 14:16

BIVŠI trener Novaka Đokovića, legenda svetskog tenisa, Boris Beker, uskoro će, znatno pre predviđenog vremena, biti pušten iz zatvora Hanterkomb u Velikoj Britaniji. Ne radi se o nekoj protekciji za Bekerove zasluge u sferi tenisa, nego o problemima koje britanske vlasti imaju sa manjkom zatvorskih kapaciteta.

БЕКЕР НА СЛОБОДИ: Легендарни тенисер потписао пристанак да буде депортован у замену за смањење казне

FOTO: AP

Ipak, postoji i "kvaka 22" u celoj stvari. Beker je morao da potpiše akt o ranijem puštanju na slobodu, koji podrazumeva da će odmah po otpuštanju iz kaznene ustanove biti deportovan u Nemačku.

U pravi čas da Božić provede sa porodicom, pišu britanski mediji. Beker je iza rešeetaka proveo sedam meseci od predviđenie dve i po godine, a za raniji otpust u decembru kvalifikovalo ga je što će u tada imati manje od 12 meseci do najranijeg datuma kada bi normalno mogao da traži puštanje na uslovnu slobodu.

Ovo stoga što je po navedenom aktu stranom državaninu koji može biti deportovan u matičnu državu dozvoljeno skraćenje kazne do maksimalno 135 dana (četiri i po meseca).

- Zadovoljni smo što se Boris kvalifikovao za rano otpuštanje i što će moći da se vrati u Nemačku, iako je Engleska njegov dom godinama unazad. Siguran sam da će mu mnogo značiti da bude uz porodicu za božićne praznike - poručio je njegov bivši portparol.

BONUS SADRŽAJ

Da li ste znali da je Novak Đoković u svojoj knjizi izneo plan kako da za samo četrnaest dana transformišete i telo i život? Uz nedeljni jelovnik, korisne savete za poboljšanje varenja i izvrsne recepte koji se lako pripremaju, lako ćete se osloboditi viška kilograma i poboljšati zdravlje. Novak vam otkriva i lake vežbe za razgibavanje, iste one koje i on radi pre svakog meča. 

Naručite onlajn svoj primerak knjige "Serviraj za pobedu" i krenite stopama najboljeg na svetu.

 

Takođe, još jedna knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče".

Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Poručite još danas vaš primerak ovog remek dela koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)