ĐOKOVIĆ NIJE ZLOPAMTILO: Pljuvala Novaka, a on joj prvi priskočio u pomoć

Novosti online

22. 10. 2022. u 08:45

TENIS je doživeo snažan udarac.

ЂОКОВИЋ НИЈЕ ЗЛОПАМТИЛО: Пљувала Новака, а он јој први прискочио у помоћ

Foto: AP

Bivša najbolje rangirana igračica sveta, šampionka Rolan Garosa iz 2018. i Vimbldona 2019, Simona Halep, pala je na doping testu. On je do daljnjeg suspendovana.

Prema saopštenju Međunarodne jedinice za teniski integritet, ova 31-godišnja Rumunka je privremeno suspendovana zbog toga što je utvrđeno da je tokom ovogodišnjeg Ju Es opena dala uzorak u kome je utvrđeno da se u njenom telu nalazi zabranjena supstanca Roksadustat.

- Igračica je iskoristila svoje pravo da zahteva da se anlizira i uzorak B, a i u njemu je pronađeno isto što i u uzorku A. Dok bude privremeno suspendovana, ona neće moći da igra niti da prisustvuje nijednom teniskom takmičenju koje organizuju vodeće organizacije".

Simona Halep, dvostruka grend slem šampionka, objavila je odmah saopštenje u kome je istakla da je u šoku i da će se boriti da dokaže da je nevina, a odmah joj je u pomoć priskočila i organizacija Novaka Đokovića.

Asocijacija profesionalnih tenisera (PTPA), koju od osnivanja vode Novak Đoković i Vasek Pospišil, prva je pružila podršku Halepovoj. U zvaničnom saopštenju navode da su "posvećeni tome da Simona Halep dobije pravičan postupak i da će se boriti za sva njena prava" za vreme kompletne istrage, odnosno da će bti zagovornici pravičnosti i transparentnosti za sve tenisere u skladu sa zakonom.

Interesantno, Simona Halep nije stala na stranu Novaku Đokovića tokom njegove drame na Australijan openu kada je deportovan odlukom ministra, ali očigledno je da srpski teniser nije zlopamtilo.

Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

 

- Mislim da ta takva situacija nije bila potrebna tenisu. Ja nisam bila upućena u to, nisam se upuštala u tu situaciju, igrala sam na turniru, ali mi se nije sviđalo to uopšte. Vakcinisana sam i imam prednost i smatram da kada postoje pravila i kada ljudi koji su stručni kažu da mora tako, onda moraju da se poštuju pravila i ja ih slušam šta kažu", rekla je Simona Halep rumunskim medijima nakon povratka iz Melburna, gde je bila "zaključana" o slučaju Đoković.

Verovatno se sada pokajala, jer niko od tih tadašnjih prijatelja nije stao na njenu stranu, ali jeste Novak Đoković.

BONUS VIDEO Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (6)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave