NOVE PRLJAVE IGRICE NADALA ILI...? Španac ponovo uputio žalopojke, a teniski svet već zna da sledi volšebna regeneracija

Novosti online

18. 08. 2022. u 22:05

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal izjavio je danas da je neizvesno njegovo učešće na poslednjem grend slem turniru sezone, Ju-Es openu, koji počinje 29. avgusta, prenose američki mediji.

НОВЕ ПРЉАВЕ ИГРИЦЕ НАДАЛА ИЛИ...? Шпанац поново упутио жалопојке, а тениски свет већ зна да следи волшебна регенерација

FOTO: Tanjug/AP

"El Matador" je poražen u drugom kolu Mastersa u Sinsinatiju od Hrvata Borne Ćorića sa 7:6 (9:7), 4:6, 6:3.

- Očigledno je da nisam bio dovoljno spreman, pošto sam izgubio. Nisam odigrao svoj najbolji meč, pošto se vraćam iz teškog perioda posle povrede. Moram da nastavim sa treninzima, a očigledno je da mi je potrebno vreme da se vratim u formu - rekao je Nadal.

On je potvrdio da će odraditi još nekoliko medicinskih pregleda pre Ju-Es opena.

- Verovatno ću ići na još neke testove da bih potvrdio da je sve onako kako želimo da bude. Pozitivan sam, ali opet pitanje je hoću li igrati na predstojećem grend slemu. Rekao sam da bi mi bilo žao da ne igram ovde, jer je ovaj turnir dosta bitan, ali mentalno moram da nastavim da gledam unapred. Moraću da treniram na način kojim ću postati kompetetivan od samog početka - rekao je španski teniser.

FOTO: Tanjug/AP

Nadal je kazao da jedva čeka da zaigra pred navijačima u Njujorku, te da će iz njih crpiti snagu da prevaziđe probleme sa povredom

- Moram da počnem da razmišljam o energiji koju mi publika daje u Njujorku. Znam da je to veoma posebno mesto za mene. Uživam u nezaboravnim trenucima tamo - zaključio je Nadal.

Trbušni mišići o kojima popularni "Rafa" govori veoma sporo zarastaju, pa je teško, a ne doći do pretpostavke da Nadal koristi nedozvoljene supstance koje doprinose ubrzanom oporavku mišića. Mnogo puta je već davao izjave sličnog tipa pred velike teniske turnire, a onda bi se na neki volšeban način regenerisao.

Čak i da ima moć tako brze regeneracije ne bi mogao trenirati neko vreme dok traje proces oporavka. Samim tim ne bi bio u najboljem ritmu, a već duži period kuburi sa povredama, a kada zaigra te povrede se ne primete, a igra mu je odlična kao da je trenirao iz dana u dan.

Nemoguće je da se neko tako brzo oporavi od tako ozbiljnih povreda, prvo stopalo, pa sada trbušni mišić, a i pre toga je Nadal imao dosta povreda, sve je to dosta lako sanirao. Da li Španca štite teniske asocijacije koje kontrolišu doping testove ili je on zapravo skroz čist već kontinuirano se pita teniska planeta?

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, medicinski ekspert Fric Zergel, specijalista za doping sa Instituta za biomedicinska i farmaceutska istraživanja u Ninbergu, u jednom intervjuu koji je dao za nemački "Sport 1" otkrio je da je tenis na vrhu liste sportova u kojima je doping najzastupljeniji.

- Anabolički steroidi su klasika u tenisu. Tako da nisam iznenađen. Decenijama pratim dešavanja i imam jasnu sliku svega. Tenis je u prva četiri sporta kada je reč o dopingu, pored zimskih sportova, atletike i biciklizma - kaže Zergel i dodaje: 

- Razlog je intenzitet sporta. Ovo nije samo čista spekulacija, već razmatranje svih veza unutar i van turnira.

Izjave stručnjaka se moraju uzeti za ozbiljno, ako se pogleda da su mnogi teniseri i teniserke  u top 100 već optuživani u vezi korišćenja nedozvoljenih supstanci,  postavlja se pitanje da li ih Rafael Nadal zaista koristi, a odgovor na to pitanje bi mogli dati doping testovi.

FOTO: AP

Za sada su negativni, ali pitanje je i koliko su validni, jer je dobro poznato da se danas kupuje sve , tako da se rezultati testa mogu izmeniti po potrebi u korist onog ko plati određenom sumom rezultat koji žele da mu ispišu.

Možda će ljubitelji tenisa jednog dana zaista saznati pravu istinu. Do tada ostaju samo sumnje da španski teniser nije potpuno čist.

BONUS VIDEO: SASTANAK VUČIĆA I ĐOKOVIĆA: Ovako je izgledao susret predsednika Srbije i najboljeg tenisera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN PLANINA: Ključna uloga krovova sveta