RODŽER FEDERER PRED FINANSIJSKIM AMBISOM: Rat u Ukrajini je skupo koštao Švajcarca

Novosti online

22. 07. 2022. u 09:12

IKONA "belog sporta" Rodžer Federer pomalo je zaboravljen u javnosti, a na to je uticala činjenica da slavni teniser nije odigrao zvanični meč već više od godinu dana.

РОЏЕР ФЕДЕРЕР ПРЕД ФИНАНСИЈСКИМ АМБИСОМ: Рат у Украјини је скупо коштао Швајцарца

FOTO: Tennis shot

Ipak, Švajcarac se od juče ponovo vratio u žižu interesovanja i to zbog svoje aktivnosti na polju deonica.

Naime, njegova kompanija "On" nije pronašla put uspeha kakvom se nadao Feder, koji je već nekoliko godina deoničar ove kompanije, koja se bavi proizvodnjom sportske obuće.

Međutim, sukob u Ukrajini, kako se navodi, uz ostale prateće faktore, uticali su na drastičan i nagli pad deonica, o čemu piše švajcarski "Bluvin".

Tačan broj deonica koje poseduje Federer nije poznat, ali se zna da je to barem tri odsto od kompanije, što znači da je on trenutno na gubitku od barem 200 miliona dolara.

O tome govori činjenica da kada je uložio novac u kompaniju koja je trebala da mu donese profit, cena jedne akcije iznosila je 38,95 dolara, dok sada iznosi 17,37 dolara.

"Dabogda imao pa nemao" je jedna od najtežih kletvi, a ona neretko pogađa bivše profesionalne sportiste koji su uspeli da za rekordno vreme spiskaju ogroman novac, koji su zaradili tokom karijere.

Pored toga što je izgubio enormnu svotu novcu, ovo je velika opomena Švajcarcu da mora da pripazi kako ne bi pošao putem bankrotstva, čiji su gorak ukus i tragične posledice doživeli već mnogi njegovi prethodnici, koji su harali sportskim terenim.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!