KAKAV NADAL? STRAŠAN! Rafa i padao, i vikao, ali samleo rivala i prošao u četvrtfinale Vimbldona

Novosti online

04. 07. 2022. u 22:02

RAFAEL Nadal se na impresivan način plasirao u četvrtfinale Vimbldona.

КАКАВ НАДАЛ? СТРАШАН! Рафа и падао, и викао, али самлео ривала и прошао у четвртфинале Вимблдона

FOTO: Tanjug/AP

Igrajući protiv 25. sa ATP liste, Botika van de Zandšulpa iz Holandije, Španac je pokazao sav svoj teniski raskoš, deklasirajući pomenutog 21. nosioca sa 3:0, po setovima 6:4, 6:2, 7:6(6).


Jeste Rafa i padao na ovom meču, proklizavajući prilikom trčanja ka mreži, jeste se on i drao kada mu ne ide, ali mnogo više kada bi izvodio one njemu svojstvene levoručne bravure, ali, ono što je bilo najimpresivnije, to je njegova potpuna kontrola zbivanja na travnatoj podlozi Centralnog terena. Naravno, aako se izuzme činjenica da je propustio tri meč lopte pre nego što je, neugo zatim, četvrtu iskoristio.


Španac je osvojio 73% poena na svoj prvi servis, čak 68% na drugi, jeste doživeo dva brejka, ali ih je pet napravio, što je uz 29 direktno osvojenih poena i 17 neiznuđenih grešaka (naspram odnosa 31/34 od strane njegovog rivala, koji je probao agresivnim nastupom da napravi iznenađenja, a u tome nije uspeo), bilo više nego dovoljno za prolazak dalje.


A to "dalje" je četvrtfinale, u kome će Nadal igrati protiv 14. s ATP liste, Amerikanca Tejlora Frica, koji je i sam bio ubedljiv u osmini finala: pobedio je Australijanca Džejsona Kublera sa 3:0, po setovima 6:3, 6:1, 6:4.

Imajući u vidu da je Nole prvi nosilac, a Rafael Nadal drugi, bilo je jasno i pre žreba da njih dvojica na Vimbldonu ne mogu da se sastanu pre finala. No, o tom - potom. Ššanca čeka njegov pomenuti "američki zadatak", i to u sredu, a već u utorak Novak Đoković ima "italijanski izazov" - i to u idealnom terminu.

BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!