SAMO JEDAN ČOVEK MOŽE DA SRUŠI NOVAKA: Đoković je favorit na Vimbldonu, ali...

Novosti online

01. 07. 2022. u 07:37

NOVAK Đoković sa oreolom favorita doputovao je na kultne terene "Ol Ingland klaba", ali jedan čovek spreman je da skine "skalp" "teniskom visočanstvu" iz Srbije, smatraju analitičari ovog sporta.

САМО ЈЕДАН ЧОВЕК МОЖЕ ДА СРУШИ НОВАКА: Ђоковић је фаворит на Вимблдону, али...

FOTO: AP

Jedna od njih je Ališa Molik, australijska teniserka koja je osvojila zlatnu medalju za svoju zemlju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Devojka koja je svojevremeno stala u odbranu Đokovića nakon farse u Australije i sramne deportacije, iznela je očekivanja pred nastavak Otvorenog prvenstva Velike Britanije.

Ona smatra da je Novak Đoković najveći favorit na Vimbldonu, ali dodaje da je Nik Kirjos taj koji bi potencijalno mogao da ugrozi Srbina na šampionatu.

- Mislim da je Nik Kirjos igrač koji može da sruši Đokovića. Posle njega verovatno bih najveće šanse dala Stefanosu Cicipasu, osećam da on može da predstavlja opasnost za Novaka Đokovića. Mislim da kada igrate sa epitetom favorita nikada nije lako, uprkos tome što je mnogo puta pobedio ovde, kada vas svi vide sa trofejom u rukama, tada se najlakše "prokliza".  

FOTO: Tanjug/AP

Bred Gilbert, nekadašnji broj četiri i analitičar "ESPNA", takođe misli da je Novak Đoković jasan kandidat da podigne prestižni trofej Vimbldona, ali dodaje da je australijska usijana glava neko ko može da iz senke pomrsi račune srpskom teniseru.

- Nik Kirjos je neko na koga treba da budu uprte sve oči. On je moj treći favorit ukupno jer su neki od nosilaca dosta ranjivi na travi. On nije manje poznat, niti kvalitetan, već samo trenutno slabije rangiran. Ima bombu od servisa i ne bih se šokirao da u polufinalu ili finalu iznenadi Đokovića - istakao je Gilbert.

Podsetimo, Kirjos je juče sa turnira eliminisao srpskog teniser Filipa Krajinovića.

Novak Đoković danas će u srpskom derbiju odmeriti snage sa Miomirom Kecmanovićem, a taj susret možete pratiti direktno na portalu "Novosti". 

 

BONUS VIDEO: Poruka rumunske teniserke Andree Prisakariu čitaocima "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave