KARLOS ALKARAZ UOČI VIMBLDONA: "Loše je za turnir da ne dozvoli prvom igraču sveta da igra"

Novosti online

26. 06. 2022. u 18:45

ŠPANSKI teniser Karlos Alkaraz biće jedan od glavnih protagonista na ovogodišnjem Vimbldonu. Sve oči će biti uprte u njegovu igru jer ljubitelji dobrog tenisa znaju da bi on mogao da bude jedan od favorita za pobedu u Londonu.

КАРЛОС АЛКАРАЗ УОЧИ ВИМБЛДОНА: Лоше је за турнир да не дозволи првом играчу света да игра

FOTO: Tanjug/AP

Alkaraz je izjavio da mu travnata podloga najmanje leži.


- Uvek kažem da nije lako igrati na travi, a nisam uspeo da igram turnir pre Vimbldona, tako da će ova nedelja biti posebno teška, ali se pripremam.  Najteža stvar za mene je kretanje po travi. Moram da igram agresivno, da bude bliže mreži - rekao je Španac.


Alkaraz je izjavio da ne razmišlja previše u budućnost, već da je usresređen na meč po meč.

- Već sam rekao da se nisam mogao dobro pripremiti za Vimbldon ove godine, ali uvek dolazim na svaki turnir misleći da mogu da postignem dobre rezultate ili čak da osvojim. Ali, ne razmišljan toliko u budućnost, trenutno mi je u glavi samo prvo kolo, najviše drugo - rekao je teniser.

Španac je govorio i o svom brzom napredovanju na rang listi.

- Odrastam na rang listi. Biti među prvih 10  je neverovatno. Gledam na listu i treniram kako bih napredovao na njoj. Ali, za mene trenutno to nije najvažnija stvar. I dalje stičem iskustvo na svim podlogama i na svim turnirima. Trenutno sam takođe veoma fokusiran na grend slemove - izjavio je teniser

Španac nije želeo puno da komentariše odluku Vimbldona o zabrani učešća ruskim i beloruskim teniserima.

- Loše je za turnir da ne dozvoli prvom igraču sveta da igra. Svi žele da vide Medvedeva  kako igra na svakom turniru. Šteta je propustiti neke od najboljih igrača na svetu. To je sve što mogu da kažem - zaključio je Alkaraz.

BONUS VIDEO: Poruka rumunske teniserke čitaocima "Novosti"
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRBINA ZABOLEO ZUB U GRČKOJ, OTIŠAO KOD LEKARA I VIDEO RAČUN: Ne znam šta me je snašlo - nesvakidašnja situacija na letovalištu