GOTOVO, OVO JE KRAJ JEDNE ERE! Rodžer Federer posle četvrt veka ispada sa ATP liste

O. M.

25. 06. 2022. u 16:19

NEKADA najbolji teniser sveta Rodžer Federer nije odigrao zvaničan meč na ATP turneji više od godinu dana, ali zahvaljujući zaštićenim poenima sa Vimbldona iz 2019. godine, 600 je zaradio u onom epskom finalu protiv našeg Novaka Đokovića, još nije ispao sa ATP liste. To će se ipak dogoditi po okončanju ovogodišnjeg izdanja nezvaničnog prvenstva sveta.

ГОТОВО, ОВО ЈЕ КРАЈ ЈЕДНЕ ЕРЕ! Роџер Федерер после четврт века испада са АТП листе

Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Švajcarac, koji je trenutno 96. igrač sveta, tako će ispasti sa ATP liste prvi put posle gotovo četvrt veka, jer bi ovog septembra proslavio 25 godina otkada se njegovo ime prvi put pojavilo na listi Udruženja teniskih profesionalaca.

On je svoj poslednji meč odigrao upravo na Vimbldonu prošle godine kada ga je u četvrtfinalu u tri seta porazio Hubert Hurkač - 6:3, 7:6, 6:0.

Posle toga, Fedeks, koji je osam puta osvajao Vimbldon, podvrgao se operaciji kolena, trećoj za 18 meseci i od tada se oporavlja.

Naravno, ništa mu ne bi značilo ni da se pojavio na ovogodišnjem turniru, jer ove godine zbog nerazumne odluke Ol Ingland klaba da ne dozvoli nastup Rusima i Belorusima, ATP neće dodeljivati bodove za svoju listu.

Švajcarac uprkos svemu ne odustaje. Najavio je povratak sledeće godine, a u međuvremenu nastupiće na Lejver kupu i na turniru u Bazelu. Za potonji turnir moraće da dobije specijalnu pozivnicu, kao i za sve naredne dok ne sakupi dovboljno bodova da se na osnovu ATP plasmana nađe na njima.

A to znači da u budućnosti postoji realna mogućnost da se u prvom kolu nekog od turnira sastane sa Novakom Đokovićem ili Rafaelom Nadalom!

 

BONUS VIDEO - Poruka lepe rumunske teniserke čitaocima "Novosti"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O, NE! Slavni Rus hteo na ručak sa Đokovićem, pa se setio... (VIDEO)