"SRAMOTA! JA MOGU NEVAKCINISAN DA IGRAM, A ĐOKOVIĆ NE?" Amerikanac osudio kukavički potez Ju-Es opena

Novosti online

17. 06. 2022. u 08:21

NOVAKA Đokovića definitivno nećemo gledati na Ju-Es openu, ako se nešto drastično ne promeni

СРАМОТА! ЈА МОГУ НЕВАКЦИНИСАН ДА ИГРАМ, А ЂОКОВИЋ НЕ? Американац осудио кукавички потез Ју-Ес опена

FOTO: AP/Tanjug

U jučerašnjen tekstu "Njujork tajmsa" potvrđeno je da Srbin u ovom trenutku nema pravo ulaska u Sjedinjene Američke Države. Kako se dalje navodi, Novak se prema tamošnjem zakonu vodi kao "nevakcinisani stranac" i zbog toga mu nije dozvoljen ulaz, što bi moglo da se zaobiđe posebnim izuzećem.

Međutim, Teniski savez SAD (USTA), pod čijim okriljem je Ju-Es open, neće da traži izuzeće od vlasti za Srbina, objavio je "Njujork tajmsa".

- Pratićemo regulative vlade i CDC-a - rekao je izvršni direktor USTA Lu Šer.

Ovaj potez čelnika Ju-Es opena je naišao na žestoku osudu Tenisa Sandgrena. Američki teniser koji je isto nevakcinisan kao Đoković bio je jedan od glavnih branilaca Srbina za vreme torture koju je prošao u Melburnu.

FOTO: AP/Tanjug

 

A sada je ponovo podržao Novaka i rekao da je sramotna odluka Teniskog saveza SAD (USTA) da srpski teniser ne dobije izuzeće za učestvovanje na Ju-Es Openu.

Sandgren, koji će učestvovati na Ju-Es Openu iako nije vakcinisan, prokomentarisao je na društvenim mrežama odluku da se Novaku Đokoviću onemogući učešće na turniru.

- Prilično je sramno što se USTA neće boriti da Novak dobije izuzeće. Nije iznenađenje to što vlada ne menja svoju zastarelu politiku. Ja mogu da igram, a on ne? Smešno - napisao je Sandgren na Tviteru.

Turnir u Njujorku je na programu od 29. avgusta do 11. septembra, a titulu u muškoj konkurenciji braniće Danil Medvedev, dok je aktuelna šampionka u ženskom singlu Ema Radukanu.

BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri na svetu?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)