"ĐOKOVIĆ MI JE PRIŠAO, BIO JE JAKO FIN": Španac se prisetio susreta sa Novakom koji je na njega ostavio snažan utisak

Novosti online

13. 06. 2022. u 19:15

ŠPANSKI teniser Bernabe Zapata Miraljes govorio je o prvom susretu sa Novakom Đokovićem koji se dogodio na Rolan Garosu.

ЂОКОВИЋ МИ ЈЕ ПРИШАО, БИО ЈЕ ЈАКО ФИН: Шпанац се присетио сусрета са Новаком који је на њега оставио снажан утисак

FOTO: Tanjug/AP

Momak iz Valensije je ostvario najbolji rezultat u karijeri na grend slemovima, plasmanom u osminu finala gde ga je zaustavio Aleksandar Zverev. Ipak, osim odličnog nastupa u Parizu, jedan od najvećih utisaka na njega je ostavio srpski teniser.

- Imao sam priliku da razgovaram sa Novakom u svlačionici. Nikada pre toga nisam reč progovorio sa njim, a on mi je samo prišao. Pričali smo na engleskom, ja sam bio nervozan... Pet minuta smo razgovarali, njega su interesovale stvari o meni. Čestitao mi je, pitao me o Valensiji, baš je bio fin. Sutradan me je video kako treniram i odmah je došao da nas pozdravi, kao da smo ceo život kolege - izjavio je Zapata Miraljes za "Puno De Break", a preneo "B92".

Bernabe Zapata Miraljes/Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Posle Rolan Garosa uspeo je da dođe do 94. mesta na ATP listi, a u njegovom delu žreba bila se neka od najvećih teniskih imena.

- Svidelo mi se što sam bio u istom delu kao Rafa i Karlos Alkaraz, to je uvek kul, naravno. Bilo mi je baš drago što sam bio tu, ali sam i dalje bio fokusiran na naporan rad, nisam želeo da izgubim fokus pred naredni meč. Pokušavao sam da ne razmišljam o tim stvarima, ali mi je srce svakako bilo puno kada sam došao kući - zaključio je ovaj 25-godišnjak.

BONUS VIDEO: VELIČANSTVENI NOVAK: Top 10 tenisera po nedeljama provedenim na čelu ATP liste

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024