ĐOKOVIĆ PODRŽAO ZVEREVA, UDARIO NA ATP: Popričajte sa teniserima, nije sve u parama!

Novosti online

11. 05. 2022. u 11:54

SVETSKI reket broj jedan Novak Đoković podržao je Aleksandra Zvereva koji je izneo niz zamerki na rad ATP.

ЂОКОВИЋ ПОДРЖАО ЗВЕРЕВА, УДАРИО НА АТП: Попричајте са тенисерима, није све у парама!

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Aleksandar Zverev je u finalu mastersa u Madridu poražen od Karlosa Alkaraza, a potom je stavio do znanja da u najvažnijem meču na turniru nije mogao da stoji na nogama.

Meč je igrao nakon dva iscrpljujuća duela koja su trajala do kasno u noć, a potom je zbog proceduralnih obaveza kasno završio dan.

- Način na koji je ATP radio bio je apsolutna katastrofa. Posle četvrtfinala sam legao oko četiri izjutra, posle polufinala u pola šest. Normalna osoba posle toga ne može lako da se razbudi - kritikovao je Zverev.

Podršku mu je pružio Novak Đoković.

- Ne možete da okončate polufinalni meč u jedan iza ponoći, a da igrate finale već narednog dana. Razumem potrebu organizatora da prihoduje veći novac na ime televizijskih prava i proda više ulaznica za noćni program, ali to stvara probleme - dodao je Srbin pošto je na početku mastersa u Rimu savladao Aslana Karaceva (2:0).

FOTO: Tanjug

Reči najboljih tenisera ne nailaze na odgovor ATP.

- Pre nego što donesu ovakvu vrstu odluka, organizatori bi trebali da pričaju sa teniserima. Dok sam bio predsednik Veća igrača pre nekoliko godina, pokušavao sam da rešim ovaj problem. Uprkos tome, ništa se nije promenilo - podsetio je Đoković.

BONUS VIDEO: PORUKA ZA NOVAKA: Na kuli Beograd ispisuju se reči podrške

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)