PUNE TRIBINE NA RG: Tenis se vraća u normalu

Goran ČVOROVIĆ

18. 03. 2022. u 15:02

ROLAN GAROS se vraća u normalu. Posle dvogodišnjeg vanrednog funkcionisanja zbog pandemije kovida, sve, polako, dobija uobičajene obrise.

ПУНЕ ТРИБИНЕ НА РГ: Тенис се враћа у нормалу

FOTO: AP

Goran Čvorović, stalni dopisnik iz Pariza

Osim ukidanja vakcinalne propusnice, očekuje se i povratak publike u punom obimu.

- Srećni smo zbog toga što se sanitarni kontekst značajno poboljšao i što su pokazatelji u "zelenom", što će nam omogućiti da imamo Rolan Garos u "punoj snazi". Radujemo se što će stadion ponovo da ima svoj maksimalni kapacitet - poručio je predsednik FTF Žil Moreton.

Blagajna je otvorena 6. marta, a ponuđeno je 600.000 ulaznica. Od toga, već je prodato 500.000. "Filip Šatrije" je već ispunjen za dnevne termine, dok je za noćne mečeve, od ponuđenih 150.000, čak 100.000 karata pronašlo vlasnike.

Koncentraciji i neometanosti tenisera u klubu dok čekaju na meč posvetiće se veća pažnja, što je ideja nove direktorke turnira Ameli Moresmo. Biće predviđena i profesionalna pomoć kojom će se rešavati psihološki problemi igrača, imajući u vidu jake emocije koje se dešavaju na turnirima.

Vodilo se računa o svemu, do takvih sitnica, da će se intervjui na terenu prevoditi simultano na ekranu, da bi razgovor s igračima bio brži i fluidniji. I novinari se vraćaju na konferencije za medije uživo.

Generalna direktorka FTF Ameli Udea Kastera je, ipak, poručila da će se i dalje strogo voditi računa o pandemiji:

- Maska će biti obavezna za sve u zatvorenim prostorima koji su u kontaktu s igračima, a nastavićemo i sa ogromnom disciplinom kada je reč o provetravanju, dezinfikovanju i distanci, uz vršenje testova na licu mesta, odmah, ukoliko neko bude imao simptome.

Virus se u Francuskoj ponovo vraća, prisutniji je za 20 odsto nego proteklih nedelja, ali to nije ni izbliza ono stanje koje je vladalo na vrhuncu prethodnog talasa i sve govori da će do aprila i maja epidemiloške prilike biti krajnje povoljne.

- Ako se, nažalost, situacija pogorša i ako vlada bude bila primorana da donese strože mere, nećemo biti izuzeti. Ali trenutno, kako sada stvari stoje, prilično smo uvereni da će sve biti u redu - bio je uverljiv i predsednik FTF Žil Moreton.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)