DOBRO SE SETIO! Oglasio se Federer o dešavanjima u Ukrajini: "Svima nam je slomljeno srce"

Novosti online

18. 03. 2022. u 14:33

NEKADA najbolji teniser sveta Rodžer Federer oglasio se posle gotovo jednomesečnog ćutanja o dešavanjima u Ukrajini.

ДОБРО СЕ СЕТИО! Огласио се Федерер о дешавањима у Украјини: Свима нам је сломљено срце

Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Švajcarac je poslednjih nedelja bio kritikovan od strane ukrajinskih sportista zašto se ne oglašava po pitanju vojne intervencije u ovoj zemlji, ali interesantno ne i od strane brojnih zapadnoevropskih dušebrižnika koji inače čekaju svaku priliku da bilo koga optuže da podržava rusku stranu u sukobu (pa čak i tenisere koji su, poput Medvedeva i Rubljova, jasno izrazili protivljenje ratu).

Možda mu je trebalo malo više vremena nego Novaku Đokoviću da se oglasi, ali je sada Švajcarac obećao pomoć onima kojima je to najpotrebnije, a to su deca.

- Moja porodica i ja smo užasnuti dok gledamo slike iz Ukrajine i skrhani zbog nevinih ljudi koji su pogođeni. Želimo mir - napisao je Federer na društvenim mrežama i dodao:

- Mi ćemo obezbediti pomoć za decu Ukrajine, za njih oko šest miliona koji su trenutno van škola i znamo da je ovo vreme veoma kritično da se obezbedi obrazovanje. Želeli bismo i da im pružimo podršku u ovim ekstremno traumatičnim trenucima.

Federer je najavio da će preko njegove dobrotvorne fondacije ukrajinskoj deci, za školstvo, biti uplaćeno 500.000 dolara.

BONUS VIDEO - Fan Novak Đokovića iz Londona

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a