RAFAEL NADAL JE GOAT: Španac pokazao "prstom" na čoveka koji mu je pomogao da osvoji Australijan open

Novosti online

30. 01. 2022. u 15:25

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je titulu na Australijan openu pošto je u finalu posle velikog preokreta savladao drugog tenisera sveta Rusa Danila Medvedeva sa 2:6, 6:7 (5:7), 6:4, 6:4, 7:5 u meču koji je trajao pet sati i 25 minuta.

РАФАЕЛ НАДАЛ ЈЕ ГОАТ: Шпанац показао прстом на човека који му је помогао да освоји Аустралијан опен

Tanjug/AP

- Dobro jutro svima- našalio se Rafa aludirajući koliko je trajao meč, pa nastavio:

- Težak trenutak za Danila, bio sam nekoliko puta u tvojoj poziciji, ali nadam se da ćeš podići ovaj trofej jednog dana. Ovo je moj najemotivniji meč u tensikoj karijeri. Za mene je ovo neverovatan osećaj. Pre mesec i po nisam znao da li ću uopšte igrati tenis, a sada imam trofej. Nemate pojma koliko sam se borio za ovaj trenutak. Hvala vam za ljubav i podršku.

Nadal je po drugi put u karijeri slavio na turniru u Melburnu i došao je do rekordne 21 titule na Gren slem turnirima, dok najbliži rivali Novak Đoković i Rodžer Federer imaju po 20.

- Imao sam neverovatnu podršku ovde tri nedelje. Sve ovo će ostati zauvek u mom srcu. Ništa ne bi bilo moguće bez moje porodice i tima. Veliko vam hvala na svemu i što ste me podržali i u lošim i dobrim situacijama - rekao je Nadal.

A onda je Rafa pokazao prstom na čoveka koji mu je pomogao da osvoji Australiajn open.

- Teško je bilo organizovati turnir u ovim uslovima. Kreg (Tajli)želim ti sve najbolje, ne mogu da se zahvalim. Mislio sam da će ovo biti moj poslednji Australijan open, ali sada imamo energiju. Videćemo se opet, potrudiće - zaključio je Rafa.

Podsećanja radi, Španac je zbog povrede stopala propustio drugu polovinu prošle godine, ali je u Melburn stigao spreman i došao je do forme kakvu je imao i u najboljim danima karijere i zasluženo osvojio trofej.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)