NADAL SE NE NADA DA ĆE PRESKOČITI NOVAKA I RODŽERA: "Ne nadam se ničemu, Đoković, Federer i ja delimo istoriju tenisa"

Novosti online

25. 01. 2022. u 12:53

PROTERIVANjE Novaka Đokovića iz Australije, pomalo iznenađujuće je Rafaelu Nadalu odškrinulo vrata novog nivoa u trci za najboljeg tenisera sveta svih vremena - osvajanje 21. grend slema, čime bi za jedan veliki trofej pobegao našem asu i Rodžeru Federeru.

НАДАЛ СЕ НЕ НАДА ДА ЋЕ ПРЕСКОЧИТИ НОВАКА И РОЏЕРА: Не надам се ничему, Ђоковић, Федерер и ја делимо историју тениса

Foto: EPA-EFE

Žreb mu se dodatno otvorio eliminacijom Aleksandra Zvereva, koji je neočekivano poklekao protiv Denisa Šapovalova.

Malo je nedostajalo da Kanađanin skine skalp i "biku sa Majorke" a što se to nije desilo Rafa može da zahvali i sudiji, koji mu je dozvolio da ponašanjem isprovocira protivnika u prelomnim trenucima meča.

Na kraju, Rafa je stigao do polufinala, gde čeka boljeg iz meča Monfis-Beretini, a ako pređe i tu prepreku, samo jedan meč deliće ga od 21. grend slema.

Nadal je na konferenciji za medije govorio i o trci za najboljeg u istoriji tenisa.

- Činjenica da smo nas trojica izjednačeni na 20 je stvar koja sama za sebe govori da delimo neverovatnu istoriju našeg sporta. Za mene je čast da budem deo toga, bez sumnje - počeo je Nadal o temi koja već godinama okupira teniske fanove.

- Ne nadam se ničemu, samo idem dalje. Samo uživam da igram tenis, kao što sam rekao stotinu puta. Ali iskreno, iz dubine srca, zaista ne... Naravno da želim da pobeđujem, ali ne zbog toga da imam više titula nego drugi, već jednostavno volim to što radim. Želim da to radim što je duže moguće.

Španac kaže da njegova sreća ne zavisi od broja grend slem titula koje će osvojiti tokom karijere.

- Naravno da je u poslednjih šest meseci bilo mnogo sumnji da li ću biti sposoban da nastavim. Ali, sada se osećam dobro. U situaciji smo da pobedimo, u polufinalu sam Australijan opena i to je neverovatno za mene. Šta će se desiti u budućnosti, zaista me nije briga mnogo. Ne verujem da će moja sreća u budućnosti zavisiti od toga da li ću osvojiti više grend slem titula od drugog ili će neko drugi osvojiti više od mene.

Na kraju, Rafa kaže i da bi svi trebalo da uživaju dok je "velika trojka" još na terenu.

- Prezadovoljan sam i srećan sam zbog svih stvari koje su mi se desile u životu. Imam svoj način na koji pristupam životu. Ne možete uvek da budete frustrirani drugima, ako tvoj komšija ima veću kuću, bolji telefon ili bolje stvari od tebe? Neću biti frustriran ako Novak ili Rodžer završe karijeru sa više slemova od mene. Mislim, hajde da uživamo u situaciji u kojoj smo. Svako od nas. Uradili smo neverovatne stvari za naš sport. Hajde da uživamo, ostale stvari su nebitne - bila je poruka Rafe Nadala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI ĆE ĐOKOVIĆ PRESKOČITI MADRID? Nadal je već stigao, tu je i Alkaraz