AMBASADOR SRBIJE U ŠVAJCARSKOJ: Đoković ne zaslužuje takav tretman, kako bi Švajcarci reagovali da je Federer u pitanju?

Tanjug

13. 01. 2022. u 13:42 >> 13:43

KAKO bi Švajcarska reagovala da su se, na primer, australijske vlasti prema Rodžeru Federeru ponele kao što su to učinile prema Novaku Đokoviću, upitao je ambasador Srbije u Švajcarskoj Goran Bradić.

АМБАСАДОР СРБИЈЕ У ШВАЈЦАРСКОЈ: Ђоковић не заслужује такав третман, како би Швајцарци реаговали да је Федерер у питању?

FOTO: Tanjug

Bradić je, u intervjuu švajcarskom dnevniku „20 Minuten“, rekao da je tretman teniskog šampiona u Australiji nekorektan.

- Možda je Đoković za neke sporna ličnost. Ali on je profesionalac, strastveni sportista, koji želi da igra tenis - podvukao je Bradić.

Ukazao je da su pojedini australijski političari podgrejali atmosferu i nepotrebno izazvali celu aferu.

- Kako bi Švajcarska reagovala da je, na primer, Federer tako tretiran u Australiji ili nekoj drugoj zemlji - upitao je Bradić, navodeći da je iznenađen i obimom, ali i generalnim, pretežno negativnim načinom izveštavanja švajcarskih medija.

Bradić je rekao da se diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije svakodnevno javljaju građani koji se žale na tako ophođenje švajcarskih medija prema Đokoviću.

- Ni Đoković, ni Srbi koji žive u Švajcarskoj ne zaslužuju takav tretman - konstatovao je ambasador.

Bradić je ukazao da je Đoković idol, heroj, ne samo u Srbiji, nego i celom regionu.

Činjenica je, ističe, da je Đoković pozvan da nastupi na turniru u Australiji, izdata mu je viza, koja se dobija na osnovu priloženih dokumenata koji se proveravaju, i koja se ne izdaje olako, a Novaku su dve nezavisne grupe medicinskih eksperata odobrile izuzeće.

Đoković nije, dakle, ilegalno ušao u Australiju, na nekom brodu ili splavu..., a saslušavan je satima na aerodromu, a potom odveden u hotel sa više nego upitnim uslovima smeštaja, i to nije u redu, naglasio je Bradić.

Na pitanje šta očekuje dalje u vezi sa Đokovićem, Bradić je kazao da je sud nepristrasno i nezavisno doneo presudu u korist našeg tenisera, ali da je ishod i dalje otvoren, jer je moguće da resorni australijski ministar iskoristi svoja ovlašćenja koja bi sprečila naboljeg tenisera da nastupi na Australijan openu.

Bradić je izrazio nadu da će Đoković igrati i pobediti u Melburnu.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)