NAVRATILOVA O NOVAKU: "Đoković je lider i divim mu se, ali mora dati primer"

Novosti online

12. 01. 2022. u 12:52

LEGENDARNA teniserka Martina Navratilova smatra da bi Novak Đoković kao lider morao da da primer drugim teniserima i ističe da bi ona lično volela da se najbolji sportista sveta vakciniše.

НАВРАТИЛОВА О НОВАКУ: Ђоковић је лидер и дивим му се, али мора дати пример

Foto: EPA

Naturalizovana Amerikanka je ranije kritikovala Novaka, kako zbog vakcinacije, tako i zbog PTPA, ali je znala i da stane u odbranu srpskog asa kad je bio žrtva neosnovanih napada njenih kolega i zapadnih medija.

- Mnogo se divim Đokoviću, mnogo puta sam ga branila, ali ne mogu da branim njegovu odluku da se ne vakciniše - rekla je Navratilova.

Martina, koja je u karijeri tri puta osvojila trofej u Melburnu, smatra da je ova situacija mogla da se izbegne da je Novak primio vakcinu.

- Ako želite da budete lider, morate da date primer, onaj koji je zasnovan na dobrobiti svih.

Navratilova je dodala da je jedva čekala da se vakciniše protiv kovida.

- Ja sam stajala u redu da budem vakcinisana. Više bih se plašila da se razbolim a da nisam vakcinisana, nego od nuspojava vakcine.

Uprkos tome što je zbog izolacije propustio sedam dana treninga, Amerikanka smatra da je Novak u zavidnoj formi.

- Deluje da je Novak neuništiv. Ipak, imate ljude koji su umrli a da su bili u sjajnoj formi. Ne bih rekla da je to što radi aroganto, ali je pomalo drsko - zaključila je Navratilova.

BONUS GALERIJA - Novakov drugi trening na "Rod Lejver areni"

BONUS VIDEO - Top 10 najplaćenijih tenisera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (5)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?