STRAŠAN NEMAČKI UDAR NA NOVAKA! "Đoković predao sudu PCR test koji uopšte nije od 16. decembra!"

Novosti online

11. 01. 2022. u 18:41

NAJNOVIJE vesti o tome da je Novak Đoković pobedio u sporu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Australije, koje mu je na aerodromu u Melburnu, odmah po sletanju, ukinulo vizu, nisu baš najprijatnije za najboljeg tenisera sveta.

СТРАШАН НЕМАЧКИ УДАР НА НОВАКА! Ђоковић предао суду ПЦР тест који уопште није од 16. децембра!

FOTO: AP/Tanjug

Podsetimo, Savezni sud Australije je, u dokumentima koje je objavio, javnosti stavio na uvid i medicinske podatke koje je dostavio najbolji teniser sveta u ovom procesu. 

Ono što se potom desilo, u "režiji" novinara nemačkog "Špigla", podiže novu prašinu oko ovog slučaja.

Krenimo najpre redom.

Pred vama su dva prikaza rezultata PCR testiranja Novaka Đokovića, koje je australijski Savezni sud učinio poznatim javnosti.

Na prvom se vidi da je 16. decembra 2021. Đoković uradio test, za koji se ispostavilo da je pozitivan na SARS-CoV-2 tip korona virusa. Dakle, 16. decembar je prvi datum koji treba upamiti, jer za njega "Špigl" tvrdi da uopšte nije tačan.

PCR rezultat Novaka Đokovića od 16. decembra 2021. / fcfcoa

U dokumentima dostavljenim Sudu nije navedeno da li je Novak tog dana, ili tek 17. decembra, saznao za rezultat ovog testiranja.

No, idemo dalje.

Drugi dokument, takođe izdat od strane Instituta za javno zdravlje Srbije, pokazuje da je najbolji teniser sveta bio negativan na narednom PCR testiranju, koje je obavljeno 22. dana decembra 2021. godine:

PCR rezultat Novaka Đokovića od 22. decembra 2021. / fcfcoa

Ovo sve deluje "jasno kao dan" - Đoković je bio pozitivan na novi koronavirus 16. dana decembra, a 22. decembra njegov organizam se sa tim izborio i dobio je negativan rezultat na PCR testu na SARS-CoV-2 tip koronavirusa. Međutim, "Špigel" tvrdi da Đoković nije bio zaražen 16. decembra, već 26.

A na osnovu čega to tvrdi?

Kako ističe novinar pomenutog lista, Maks Hopenšted, pregledom takozvane "Uniks vremenske oznaka" ovim "veštačenjem" se utvrdilo da je pravi datum izdavanja onog PCR testa Novaka Đokovića na kome je naveden pozitivan rezultat - 26. deembar, 14:21:20 po našem vremenu.

Šta je uopšte "Uniks vremenska oznaka"?

U pitanju je kompjuterska "stavka" koja "meri vreme" od 1. januara 1970. godine i ima zapis koji se malo razlikuje od ovog našeg, uobičajenog, a koristi se u operativnim sistemima računara.

Naša, redakcija "Novosti", to objašnjava na jednostavan način: mere se isključivo protekle sekunde od nekog početnog datuma i ... to je cela nauka. Cela. Kompjuterima je, reklo bi se, "tako lakše", pa posle samo "konvertuju" te velike brojke u datume kakve i mi poznajemo.

Na primer, svaki dan ima 86.400 sekundi. I baš zato, "Uniks vremenska oznaka" uvećava se za pomenutih 86.400 svakog dana. Konkretno, kada smo pisali ovaj tekst, bilo je 18:40, a datum 11. januar 2022. A kada bi se to "prevelo" na "Uniks vremensku oznaku, to bi glasilo: 1641922840. A glasilo bi tako jer je toliko sekundi prošlo od 1. januara 1970 do trenutka kada smo pisali ovaj tekst.

I, šta su Nemci otkrili?
 

Novinar Špigla tvrdi da su njegove kolege utvrdile da je "Uniks vremenska oznaka" na Đokovićevom pozitivnom PCR testu - od 26. decembra 2021, a ne od 16. decembra.

Iako oni ne tvrde da je najbolji teniser sveta nešto lažirao, ukazuju da je, prosto, to uočeno njihovom "forenzičkom analizom". Tome dodaju da je negativni test od 22. decembra - zaista 22. decembra i "pečatiran" pomenutom "Uniks vremenskom oznakom".

Pritom, valja imati na umu da pomenuti nemački novinari nisu ulazili u to da li je "Uniks vremenska oznaka", koju su našli u Đokovićevim dokumentima, tu umetnuta prilikom prvobitnog sastavljanja dokumenta o pozitivnom/negativnom rezultatu testa, ili možda prilikom naknadnog izdavanja zvaničnog rezultata za Novakove potrebe putovanja.

Odnosno, moguće je i da je Đoković bio 16. decembra pozitivan, a deset dana kasnije, 26. decembra,  "podigao" rezultat o tome (kada je i nastala navodna "Uniks vremenska oznaka" na koju ukazuje Špigel), a zatražio je taj rezultat jer mu je sledilo putovanje u Španiju, a potom i u Australiju.

U svakom slučaju, vi ostanite i dalje uz portal "Novosti" i prvi saznajte najnovije vesti o tome šta se dešava na temu Novak Đoković i Australijan open 2022

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri