HAJKA SE NASTAVLJA! Đokoviću hoće da zabrane ulazak u Melburn, javio se i direktor Australijan opena

Novosti online

05. 01. 2022. u 08:01

SRPSKI teniser Novak Đoković učestvovaće na ovogodišnjem Australijan openu pošto je dobio "medicinsko izuzeće", odnosno dve nezavisne komisije utvrdile su da postoji razlog zbog kog može i nevakcinisan da uđe u zemlju.

ХАЈКА СЕ НАСТАВЉА! Ђоковићу хоће да забране улазак у Мелбурн, јавио се и директор Аустралијан опена

FOTO: AP

Ipak, i pored toga što je Đoković prošao rigoroznu kontrolu, i što je u zvaničnom saopštenju objašnjeno da nije imao nikakav specijalan tretmant, podigla se velika bura u javnosti koja i dalje sumnja u srpskog asa i način na koji ulazi u Melburn.

A pravi haos je nastupio kada je i politika "umešala ruke", pa je ministar unutrašnjih poslova saopštio da bi vlada Australije i dalje mogla da poništi odluku o "medicinskom izuzeću" i da tako zabrani Đokoviću ulazak u zemlju, što bi u ovom trenutku zaista bio presedan.

- Iako Vlada Viktorije i Teniski savez Australije mogu da dozvole nevakcinisanom igraču da učestvuje na Australijan openu, zapravo je Vlada Australije ta koja odlučuje na granici. Od 15. decembra samo potpuno vakcinisani mogu da uđu u zemlju bez medicinskog izuzeća. Ako osoba nije vakcinisana, mora da poseduje validan dokaz da ne može da bude vakcinisana iz medicinskih razloga kako bi mogla da ima iste benefite kao vakcinisani. Granična policija će nastaviti da prati da li se mere poštuju. Niko ko dolazi na Australijan open neće imati specijalan tretman - navodi se u saopštenju i dodaje da je odluka o karantinu za nevakcinisane na Vladi Viktorije.

Foto: EPA

 

Oglasio se i prvi čovek Australijan opena Kreg Tajli, koji je pokušao da smiri strasti onih koji ne žele da vide Novaka u Melburnu.

- Napravili smo dodatni napor za svakog ko je aplicirao za izuzeće, da bi proces bio ispravan i da bi medicinski stručnjaci mogli da rade nezavisno. Javilo se 26 tenisera koji su tražili izuzeća i mnogo njih ih je dobilo - rekao je Tajli.

Osvrnuo se i na ono što mnogi smatraju da je bio slučaj kod najboljeg tenisera sveta, međutim, Južnoafrikanac je demantovao nagađanja da je Novaku progledano kroz prste.

- Nije bilo nikakve posebne usluge niti posebne dozvole za Novaka Đokovića, niti za bilo kojeg drugog igrača. Postoji proces koji mora da se obavi za svakog posebnog igrača - zaključio je Tajli.

Podsećanja radi, Australijan open počinje 13. i završava se 30. januara, Đoković ima priliku da četvrti put zaredom osvoji trofej.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)