NOVI ŠAMAR SRBINU: Drugi dobili medicinsko izuzeće, ali ne i Novak Đoković

Novosti online

04. 01. 2022. u 08:51

NOVAK Đoković je omražena ličnost broj jedan u Australiji. Iz Melburna stiže još jedna sramotna vest na račun najboljeg tenisera sveta.

НОВИ ШАМАР СРБИНУ: Други добили медицинско изузеће, али не и Новак Ђоковић

FOTO: AP/Tanjug

Ne ponaša se tako prema najvećem koga je Australijan open video. Toliko je Srbin lepog rekao u Melburnu, srušio sve rekorde, izgradio ljubav sa publikom, ali sve se to izgubilo preko noći.

Naime, već dugo traje rasprava povodom ovogodišnjeg Melburna na kome će moći da učestvuju "samo" vakcinisani teniseri, paralelno sa tim vodi se i hajka na Novaka, a sada je odjednom otkriveno da će na prvom grend slemu sezone učestvovati i oni koji nisu imunizovani!?

U pitanju su teniseri koji su dobili "medicinsko izuzeće", i koji dakle imaju "opravdan" razlog da ne prime vakcinu, a ne samo da su zbog toga napali Đokovića - nego postoje mnogi koji su uz ovaj uslov došli u Melburn!

To je potvrdio i direktor turnira Krejg Tajli koji je potvrdio da to neće biti objavljeno javno, sem ako igrači ne traže.

- Postoji protokol i izuzeće će biti odobreno ili ne. Razlog zbog kog je odobreno ostaje tajno, između nezavisnog panela i podnosioca zahteva. Znamo da su se teniseri već prijavili za medicinsko izuzeće i to je u nekim slučajevima odobreno. Neki od tih tenisera su već ovde, ali to je sve na njima, da li žele da podele informaciju - saopštio je Krejg Tajli i tako podigao novu buru pred najiščekivaniji grend slem sezone.

Tajli nije propustio priliku da pomene i Đokovića.

- Ostaje mu malo vremena da se pojavi i igra u Australiji... Novak je poručio da neće javno govoriti o svom medicinskom stanju, odnosno da li je vakcinisan ili ne. To je njegov izbor - dodao je Tajli koji je već nedeljama sportska ličnost broj jedan u Australiji.

I dok se priča o medicinskim izuzećima, izvori australijskog lista "Herald" govore da će "Đokoviću biti potrebno čudo da bi ušao u državu Viktoriju", odnosno daju mu male šanse da zaigra. 

Iako se Novak u Marbelji sprema za početak sezone, u Melburnu su sigurni da ga neće videti.

BONUS VIDEO: Ekskluzivno - novogodišnji intervju predsednika Vučića za "Novosti"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024