"JOŠ NE ZNAM DA LI ĆU NA AUSTRALIJAN OPEN!" Snažan udarac za tenis, a grend slem "samo što nije"

Novosti online

03. 01. 2022. u 16:48

AUSTRALIJAN open polako ali sigurno dolazi u centar pažnje teniske javnosti.

ЈОШ НЕ ЗНАМ ДА ЛИ ЋУ НА АУСТРАЛИЈАН ОПЕН! Снажан ударац за тенис, а гренд слем само што није

FOTO: AP/Tanjug

Iako je u Australiji u toku ATP kup, na kome je reprezentacija Srbije danas doživela prvi poraz, sve bliži početak prvog ovosezonskog grend slema donosi brojne zanimljivosti.

Jedna od najvećih misterija je i dalje da li će Novak Đoković braniti tri uzastopne titule u Melburnu, a danas je postalo neizvesno i da li će Stefanos Cicipas tamo igrati.

Grk je izgubio od Dijega Švarcmana na ATP kupu (7:6(5), 3:6, 3:6) u prvom singl meču posle operacije lakta, a u Sidneju je istakao da oseća "jako veliki bol".

- Ima dovoljno vremena da se oporavim (do Australijan opena), bar ja tako mislim. Međutim kako nikada nisam imao neki ovakav problem, pre nego što me je on sada zadesio, ne bih znao da kažem sa sigurnošću (da li ću u Melburn). Prvi put prolazim kroz ovo, priznao je grčki as.

Stefanos Cicipas na ATP kupu u Sidneju / Tanjug/AP

Australijan open počinje 17. januara, a u prethodnom izdanju tog turnira Cicipas je u tri seta (4:6, 2:6, 5:7) izgubio polufinalni okršaj od Danila Medvedeva, koji je potom u tri seta izgubio u finalu od Đokovića (5:7, 2:6, 2:6).

Što se Novaka Đokovića tiče, on je i danas trenirao u Španiji...

... a da li će se iz Marbelje uputiti u Melburn, ostaje da se vidi u sedmici pred nama.

Ipak, informacija koju je ugledni francuski "Ekip" objavio prvog dana januara, kao da nagoveštava da će Novak Đoković krenuti za Australiju i braniti šampionski tron, a sve sa željom da postane prvi teniser koji je došao do 21 grend slem pehara u pojedinačnoj konkurenciji.


BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja